Rangos verseny korlátozásokkal: Nemzetközi sportgála Békéscsabán

2021. április 15. 14:58 | Hidvégi Dávid

Mexikóból, Új-Zélandról és Európa számos pontjáról érkeznek gyalogló- és futóversenyzők a megyeszékhelyre vasárnap! A Kopp Békéscsabai Atlétikai Club immár 42. alkalommal rendezi meg a Nemzetközi Gyalogló és Futó Sportgálát, amely része az idei olimpiai kvalifikációnak.

A szervezők a megyeszékhely belvárosában rendezik a 42. Nemzetközi Gyalogló és Futó Sportgálát, így a korábbi évekhez hasonlóan lezárják a forgalom elől a Bartók és Luther utca között a Jókai és a Petőfi utca egy részét. A koronavírus-járvány miatt azonban most kizárólag az igazolt sportolók vehetnek részt a zártkapus eseményen. A csabai egyesület versenyzői közül Kovács Barbara az olimpiai kvalifikációért küzd 20 kilométeren.

– Jelenleg 43. vagyok a világranglistán, jól sikerült a felkészülés, mint ahogyan az első versenyem is. Pozitívan állok a csabai versenyhez és remélem, hogy még jobban sikerülni, mint az előző – mondta a magyar bajnok gyalogló.

A Kopp Békéscsabai Atlétikai Club ügyvezető igazgatója elmondta: a megmérettetéssel korábban a tömeget próbálták megszólítani, hiszen amatőr versenyszámokat is tartottak. Tóth Sándor hozzátette: ezek hiányában ugyan kevesebb versenyző lesz, de Mexikóból, Új-Zélandról és Európa számos pontjáról érkeznek gyaloglók, emelve a sportgála színvonalát.

– Az olimpiai kvalifikációhoz három verseny eredményéből számolnak egy átlagot, illetve pontokat osztanak ezekért. Hál’ Istennek a vasárnapi verseny egyben magyar bajnokság is, ami szintén ad plusz pontot Barbinak. Bízok benne, hogy ezt is kihasználja majd és előrébb lép. Van esély arra, hogy a három héttel ezelőtti dudincei versenyeredményét megismételje most, illetve majd Csehországban, Pogyegrádban az Európa Kupán is. Bízom benne, hogy ezek a versenyek összeadva, valamint a plusz pontok azt eredményezik majd, hogy ott lesz az olimpián – fogalmazott ügyvezető, aki egyben a Kovács Barbara felkészülését koordinálja.

A békéscsabai gyaloglók közül a már kenyai junior világbajnokságra kvalifikált Zahorán Petra 10 kilométeren indul a vasárnapi megmérettetésen.

További programok »

FEL