Az atlétikai klub már nagyon várja a vasárnapi gyalogló- és futóversenyt

2020. szeptember 24. 17:04 | Hidvégi Dávid

Immáron 41. alkalommal rendezik meg a Nemzetközi Sportgálát Békéscsabán, amelyen gyalogló- és futóversenyeket is rendeznek. A vasárnapi eseményen számtalan helyi profi és amatőr sportoló is megméretteti magát.

A Kopp Békéscsabai Atlétikai Club a korábbi évekhez hasonlóan idén is megszervezi az őszi gyalogló- és futóversenyt a belvárosban, amelyet a Budapest Bank és a Csaba Center is támogat. A befutó, a bemutatók és a gyermekprogramok a bevásárlókÖzpontban és annak tövében lesznek. A koronavírus-járvány miatt a megmérettetésen ezúttal nem lesznek nemzetközi versenybírók, így a tervekkel ellentétben a gyaloglóverseny nem lesz az olimpiai kvalifikáció része. Emiatt a külföldi versenyzők sem lesznek jelen. 

– Most ettől el kell állnunk, úgyhogy a gyaloglóversenyünk minden korosztályban és távon a magyar bajnokság része lesz. A futóversenyt pedig amatőröknek és profiknak is meghirdettük – fogalmazott Tóth Sándor ügyvezető igazgató.

A gyaloglóversenyre a házigazda klub részéről Zahorán Petra és Kovács Barbara is benevezett. A 2016-os riói olimpiát is megjárt sportolónak 2020-ban ez lesz az első 20 kilométeres megmérettetése. Kovács Barbara két hét múlva egy válogatott versenyen szerepel, de most még kizárólag a vasárnapi kihívásra koncentrál.

– Már két országos bajnoki címet szereztem itt korábban. Szeretem a csabai versenyt, mivel a fő versenyszámom a húsz kilométer. Jó érzéssel tölt el, hogy itthon versenyezhetek, hiszen ilyenkor az egész családom kijön. A klubtól is nagyon sokan szurkolnak. Szóval próbálom kihozni a legjobbat magamból – fogalmazott a csabai klub gyaloglója.

A gyaloglóversenyek vasárnap 9 órától kezdődnek, míg a futók egyéniben és váltókban 11 órától startolhatnak. Az eseményen vendégként Baji Balázs világbajnoki bronzérmes gátfutó és Márton Anita világbajnok és olimpiai bronzérmes súlylökő is jelen lesz.

További programok »

Sport

Atlétika: Csabai futó is szerepet kap a csapat Eb-n

A hétvégén rendezik az atlétikai csapat Európa-bajnokságot, amelynek harmadik vonalában a magyar együttes is harcba száll a feljutásért a bulgáriai Stara Zagorában. A Kopp Békéscsabai Atlétikai Club színeit Nadj Levente képviseli majd a viadalon a 4x400 méteres váltóban.
12:11
FEL