Profi segítség a nem profiktól

2017. április 27. 14:34 | Knyihár Mihály

A Csabagyöngye Kulturális Központban rendezték meg a 46. Felmenő Rendszerű Elsősegélynyújtó Versenyt, melyen ifjúsági és gyermek kategóriában mérettették meg magukat a versenyzők.

13 csapat mérte össze tudását, az elsősegélynyújtó verseny megyei fordulóján, melyből kettő juthat tovább az országos megmérettetésre.

Tóth Zoltánné a Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezet igazgatója elmondta: Úgy gondolom, itt már mindenki nyert valamit, hiszen az elsősegélynyújtás szabályait megtanulva, bármikor képesek segíteni a fiatalok és nem ijednek meg az adott szituációktól. Azt szokták mondani, a tudás az hatalom, és ezeknek a fiatalok mondhatni profi módon tudnak elsősegélyt nyújtani bárhol bárkinek.

A versenyre nem csak megyénkből, hanem a határon túlról is érkeztek. Az  Arad Megyei Vöröskereszt igazgatója Iudita Cuvineanu  megjegyezte, a Békés megyei verseny nehezebb, mint a határon túli, szerinte itt komolyabban értenek az elsősegélynyújtáshoz a gyerekek.

Az aradi fiatalokon kívül még a Zrenjanini és a Szabadkai vöröskereszt csapata is részt vett a versenyen. Első körben az elméleti, majd a gyakorlati tudásukat tesztelték a csapatoknak.

Kárász László vezető mentőtiszt elmondta, köszönhetően a nívós felkészítő tanároknak, akik az iskolákban dolgoznak, azok a fiatalok, akik a megyei szintű versenyre eljutnak, szinte a profi kategóriába tartoznak. Hozzátette: biztos benne, hogy sok esetben a szaktudás akár életmentő is lehet.

 

A hírről készült videó anyagunk:

További programok »

FEL