Címke: Kárász László

2023. november 28.

Kárász László: Az életmentés a hivatásom, a bajtársaim pedig a második családom

Az egészségügy szakszerű működéséhez hozzájáruló kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként miniszteri elismerő oklevelet vehetett át az Országos Mentőszolgálat kilenc szakembere, köztük Kárász László, a Békés vármegyei kirendeltség vezető mentőtisztje. A kitüntetés kapcsán hivatásáról, az OMSZ-nél eddig eltöltött évekről, a bajtársiasságról és a mentősök társadalmi megítéléséről a 7.Tv Aktuális című műsorában beszélt.
2023. november 28. 08:22 | Kovács Andrea
Tovább olvasom
2023. november 8.
2023. október 19.
2023. október 16.
2023. június 1.
2023. április 8.

Vigyázzunk egymásra! - Húsvétkor megszaporodnak az ittasan okozott balesetek

A húsvétkor tapasztalható túlzott alkoholfogyasztással a sofőrök nemcsak saját egészségüket, de a közlekedésben résztvevők testi épségét is veszélyeztethetik. A féktelen italfogyasztás súlyos állapotot is okozhat, az ittas vezetés pedig negatívan befolyásolja az ítélőképességet – figyelmeztetnek a készenléti szervek képviselői.
2023. április 8. 09:54 | Kovács Andrea
Tovább olvasom
2022. július 4.

A házszámok életet menthetnek!

A házszámok és az utcanevek helyes feltüntetése életeket menthet, hívta fel a figyelmet Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője közösségi oldalán. Egy felmérés szerint minden hetedik házról hiányzik valamelyik ismertetőjel. A Békéscsabai Mentőállomás vezető mentőtisztje megerősítette az információt, miszerint másodperceken múlhat egy bejelentés megtalálása és ellátása, ha megfelelően vannak feltüntetve az adatok.
2022. július 4. 15:12 | Szabó Judit
Tovább olvasom
2022. június 16.

Fontos tudnivalók a strandszezonra - 1. rész

Adaptáció, búvárreflex, vízbiztonság – néhány fogalom, amit jó tudni, mielőtt csobbanunk. Szakemberek szerint a legtöbb vízi baleset meggondolatlanságból ered, sokan nem is sejtik, milyen veszélyeket rejthet egy szabad vizes kikapcsolódás, ha azt nem az arra kijelölt helyen teszik. A helyi mentőszolgálat arra kér minden fürdőzőt, hogy a balesetek elkerülése érdekében tartsák be a fürdőzés szabályait.
2022. június 16. 08:16 | Vári Bianka
Tovább olvasom
2020. július 7.

Mit tegyünk, ha baleset ér a strandon?

Darázscsípésre egy pohár tej? Nevetségesen hangzik, mégis, sokan egyből a kalcium-tartalmú pezsgőtablettáért nyúlnak csípés esetén. Ez valójában annyit ér, mintha meginnánk egy pohár tejet. Kárász Lászlót, a megyei vezető mentőtisztet kérdeztük a leggyakoribb strand-balesetekről, és arról, milyen esetekben szükséges mentőt hívni.
2020. július 7. 17:39 | Vári Bianka
Tovább olvasom
2020. április 10.
FEL