Parkolóház építésével kezdődik a békéscsabai piacfejlesztés

2021. február 4. 17:04 | Papp Ádám Sándor

Megkezdődtek a békéscsabai térségi vásártér kialakítását célzó projekt kivitelezési munkálatai. A Modern Városok Programban elnyert mintegy 8,2 milliárd forintból a kivitelező többek között új, fedett-nyitott csarnokot épít és teljesen korszerűsíti a pavilonsort.

Február első napjaiban kezdődött el a helyi piactér fejlesztése. A kivitelező cég a jelenlegi parkoló elbontásával kezdte a munkálatot. A gazdabolt melletti területen egy háromszintes, lifttel ellátott, csaknem 300 jármű elhelyezésére alkalmas parkolóházat alakítanak ki.

– A parkolóház építésével kezdjük. A gazdabolt melletti területet már átadtuk a kivitelezőnek. 2021 januárjától egy éven át folyamatosak lesznek az építkezések és a forgalomkorlátozások. Utóbbiról, illetve a lezárásokról a lakosságot folyamatosan tájékoztatjuk – emelte ki Sódar Anita, a Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezetője. 

A parkolóház építésével párhuzamosan a nagybani piacot elköltöztetik a Kétegyházi út 26. szám alá, ahol 9 ezer négyzetméteren egy körbekerített területet alakítanak ki parkolókkal, szociális helyiségekkel és irodablokkal.

– Az, hogy a nagybani piac új helyre költözik, nagyon sokat jelent a környéken lakóknak és a Kétegyházi úton sokkal jobb helyen lesz. Az árusoknak, őstermelőknek és kistermelőknek is sokkal jobb lesz így, hiszen sokkal komfortosabb, jobb körülmények között árusíthatják termékeiket – mondta a behir.hu megkeresésére Herczeg Tamás országgyűlési képviselő.

A tervek szerint a nagybani piac kialakítása, illetve a parkolóház építése 2022 januárjára befejeződik. A második ütemben a parkolóház használatba vételét követően a jelenlegi, nagybani piac területén új, fedett-nyitott vásárcsarnok épül. Új pavilonsor épül és megújulnak a környező utcák is.

További programok »

Önkormányzati hírek

Javaslatokat várnak arra, hogy ki kapjon Kiváló Szociális Munkáért kitüntetést

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése által adományozható „Kiváló Szociális Munkáért” kitüntetés javaslattételre. Az adományozás módját, feltételeit és a kitüntetés pontos leírását Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének a helyi kitüntetésekről szóló 7/2021. (III. 22.) önkormányzati rendelete szabályozza.
2024. június 13. 15:33
FEL