Szijjártó: Békéscsaba kulcsszerepet játszik a fejlesztési stratégiában

Békéscsaba egy olyan szeglete az országnak, ahol a beruházók komoly munkaerő-kínálattal szembesülhetnek, a kormány éppen ezért erősítette a nagyvállalatok érdekeltségét, ezért zajlik az M44-es építése és indul a reptér fejlesztése – fogalmazott Magyarország külügyminisztere csütörtökön a békési megyeszékhelyen. Szijjártó Péter az országgyűlési választásokra kitérve úgy fogalmazott: április 8-án eldőlhet az, hogy milyen irányban folytatódnak azok a viták, amelyek a migrációt érintően Európában zajlanak.

A Fidesz Békés megye I. számú választókerületi jelöltje, Herczeg Tamás a külügyminiszterrel tartott közös sajtótájékoztatón kiemelte: közös cél, hogy erős, jó munkahelyekkel teli megyeszékhely legyen Békéscsaba, ehhez a jelenleg is zajló fejlesztések segíthetik hozzá a várost. Az országgyűlési képviselő-jelölt példaként említette több nagy Békés megyei vállalkozás beruházását, hangsúlyozva, hogy az M44-es gyorsforgalmi út megépülése is a megye fejlődését szolgálja. Herczeg Tamás a Modern Városok Program elemeihez kapcsolódóan úgy fogalmazott: Békéscsaba nem a holnapra, hanem a holnaputánra készül.

– Békéscsaba fejlesztése kulcsszerepet játszik a kormány gazdaságfejlesztési stratégiájában – nyitotta sajtótájékoztatóját Szijjártó Péter. A miniszter hangsúlyozta, hogy a békési megyeszékhely egy olyan szeglete az országnak, ahol a beruházók komoly munkaerő-kínálattal találkozhatnak, éppen ezért erősítették meg a nagyvállalatok érdekeltségét, ezért zajlik az M44-es építése és a reptér fejlesztése is óriási versenyelőnyt jelenthet majd a térségnek.

 

(Fotó: Kugyelka Attila)

 

A politikus beszélt arról is, hogy a nyomdaipari szakközépiskola és a röplabda akadémia indításával nemcsak a gazdasági, hanem az oktatási, a kulturális és a sportkapacitásokat is fejlesztik Békéscsabán.

– A beruházási ösztönzési programnak köszönhetően tavaly 29 százalékkal növekedtek a beruházások Békés megyében, 2017-ben 74 milliárd forintot ért el a beruházások összege a térségben. Ennek is köszönhetően a munkanélküliség 6,5 százalékkal csökkent a megyében – szögezte le a tárcavezető.

A miniszter hangsúlyozta: az április 8-i választásoknak globális, Európa politikáját is meghatározó tétje van. Kiemelte: amennyiben olyan kormánya lesz Magyarországnak, amely feladja a magyar emberek biztonsága érdekében vívott harcot, akkor mind az ENSZ globális migrációs csomagja, mind az Európai Unió kötelező betelepítési kvótára vonatkozó tervei is megvalósulhatnak.

Megosztás:

Címke: , , , , , , , , , ,