Országossá vált a Mozgó Könyvek közhasznú kezdeményezése

2020. május 14. 17:37 | behir

Országossá vált a Mozgó Könyvek közhasznú kezdeményezése, miután elérhetővé tették online a könyves szekerek kínálatát, köztük ingyenes műveket is – írja csütörtökön a Magyar Hírlap.

Boda István, a szekereket üzemeltető Közkincs Művészeti és Kulturális Közhasznú Egyesület elnöke a lapnak elmondta, a fejlesztéseket már novemberben elkezdték, azért, hogy ha rossz idő esetén zárva kell tartani a szekereket, online is elérhető legyen a kínálat. A koronavírus-járvány miatt felvásárlással jelenleg nem foglalkoznak, de adományokat továbbra is fogadnak a megfelelő óvintézkedések betartása mellett.

A szervezet a néhány száz forintért beszerezhető klasszikusok mellett ingyen ifjúsági regényeket és kötelező olvasmányokat is elérhetővé tesz, és egy újabb kampányba is belevetette magát: a nulla forintos könyveikből idősotthonok lakóinak ajándékoznak. Az ötletet a II. kerületi önkormányzat vetette fel, de fel akarják venni a kapcsolatot további önkormányzatokkal is, hogy segítsenek eljuttatni a könyveket szociális intézményekbe. Országos kampányban gondolkodnak – mondta Boda István, aki arról is beszélt, következő céljuk, hogy elérjék a külhoni magyarokat is.

 

Forrás: hirado.hu

További programok »

Kultúra

Űrvihar a Földön – Csillagászati Napok Gyulán

A gyulai napfizikai állomás 2015-ig működött. A kényszerű leállás után az állomás most önkormányzati segítséggel újul meg, amely szerves részét képezi a továbbiakban egy, az országot és a világot is behálózó űridőjárás-előrejelző rendszernek. Erről és a napfizikáról is szólnak a Gyulai Csillagászati Napok előadásai.
2020. szeptember 28. 15:19
FEL