Online kiállítás a Csabagyöngyében – Ördög Noémi / Naomi Devil

2020. április 4. 08:45 | Csiffáry Zsuzsanna

A Csabagyöngye Kulturális Központ online kiállítás-sorozatban mutat be az intézményhez köthető képzőművészeket, kiállítókat. Elsőként Ördög Noémit, azaz Naomi Devilt ismerhetik meg az érdeklődők.

A világ vezető múzeumai is alkalmazkodnak az új helyzethez. Egyre gyakrabban jelennek meg online kiállítások. Természetesen ez más élményt nyújt, viszont az ebben rejlő lehetőségeket jól mutatja, hogy már a járvány előtt is találkozhattunk a digitális térbe költöztetett tárlatokkal. A Google Art Projects pedig tőlünk fizikailag távol eső műalkotások megismerését, tanulmányozását teszi lehetővé.

Most a kulturális központok is átköltöztek az online térbe, így a Csabagyöngye Kulturális Központ Naomi Devilt / Ördög Noémit mutatja be.

– 2018-ban a Műcsarnok Külön Termek című kiállításán találkoztam először Naomi Devil / Ördög Noémi művészetével. A műveiben levő kettősség, a régi korok művészetének kortárssal való ötvözete lenyűgözött. Már ekkor elhatároztam, hogy szeretném felkérni egy kiállításra. Végül az édesanyja megelőzött, mikor egy alkalommal a Csabagyöngyében járt, s átadta a lánya katalógusát. A mesterségbeli tudás, valamint a logikusan felépített tartalom és esztétika együtt teszik Naomi Devil művészetét unikálissá. A régi korok nagy mestereinek megidézése és a modern kor eredményeinek megjelenítése olyan műalkotás születését eredményezik, amelyben egyszerre érzékelhető az idő nemesítő hatása és a ropogósan friss kortárs jelleg – tette hozzá Mitykó György kiállítást szervező és kulturális szakember.

Az alkotóról bővebb információt itt olvashatnak.

 

Galéria

További programok »

FEL