Nyílt nap az Árpád Pálinkatanyán: minőség kívül-belül

2017. július 22. 14:35 | Mikóczy Erika

A Békéscsabai Turisztikai Egyesület és a Kisrét Manufaktúra Kft. szombaton nyílt napot szervezett az Árpád Pálinkatanyán.

A nyílt nap keretében az érdeklődők megismerhették a pálinkakészítés hagyományos, modern eszközeit, módszereit, és belekóstolhattak a hamisítatlan csabai ízekbe is. Az Árpád Pálinkatanya a gasztronómia hagyományok ápolása mellett építészeti jegyeiben és arculatában is követi a csabai tradíciókat, a résztvevők így ízelítőt kaphatnak a csabai népi építészeti hagyományokból is.

 

 

– Szívesen vezetjük körbe az érdeklődőket. Most is erjesztünk, gyümölcsöt dolgozunk fel, főznek a főzőberendezések és finom kajszibarack illat leng körül bennünket. Bár a pálinkafogyasztáshoz most igen meleg van, de arra ez az idő is alkalmas, hogy az érdeklődőkkel szakmázzunk egy kicsit – mondta Nagy Árpád ügyvezető, pálinkafőző mester, aki kiemelte azt is: lassan elérik azokat a célokat, amelyeket a márka kialakításakor megfogalmaztak, hogy benne legyenek a top 3-5 minőségi pálinka-előállító között. Közép- illetve hosszútávú céljaik között szerepel, hogy a külföldi piacokon is megismertessék a márkát. Hozzátette, hogy a fogyasztók egyre inkább a minőséget, az illatos és ízes pálinkákat keresik, ez a nyílt napon is bebizonyosodott.

A kánikula ellenére sokan ellátogattak a pálinkatanyára. Mint azt az egyik érdeklődő, Barta Dániel elmondta, eddig csak a jól megtervezett üvegeket szemlélgette, de amikor meglátta, hogy lesz a nyílt nap, elhatározta, hogy közelebbről is megnéz mindent.

– Ugyanaz a profizmus volt jellemző itt is, mint amit kívülről sugároz az Árpád Pálinka. Nagyon tetszett a felvezetés, a vendégfogadás, és az, hogy mindenütt kellő mennyiségű információt kaptunk. Az a minőségorientáció, amit a külsőségekben láttunk, a kóstolóban is megmutatkozott: nagyon finom, illatos, zamatos pálinkákat kóstolhattunk vendégváró falatok kíséretében – fogalmazott Barta Dániel.

A program a TOP-6.9.1-15-BC1-2016-00001 azonosítószámú „A társadalmi együttműködés erősítését szolgáló helyi szintű komplex programok Békéscsaba MJV területén” című projekt keretében valósult meg.

További programok »

FEL