Nyílt napokkal várják a leendő elsősöket és szüleiket a békéscsabai iskolák

2019. január 31. 12:12 | Kovács Andrea

Megkezdődtek az általános iskolai nyílt napok Békéscsabán. A megyeszékhely valamennyi oktatási intézményében tartanak bemutató tanítást, illetve játékos foglalkoztató programot. A nyílt napok célja, hogy a leendő első osztályosok szüleinek döntését megkönnyítsék abban, ősszel melyik intézményben kezdje meg gyermekük az általános iskolát.

 

 

Az általános iskolák által tartott nyílt napokon a szülőknek lehetőségük nyílik arra, hogy a leendő első osztályos tanítók óráit megtekintsék. Az iskola-nyitogató foglalkozásokon pedig a nagycsoportos gyerekek játékos formában ismerkedhetnek az intézményekben folyó különböző tevékenységekkel.

 

Játszóház a Lencsési Általános Iskolában (fotó: Tóth Áron)

 

A Lencsési Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában a napokban az alsós tanítók játszóházzal várták a gyerekeket amíg a szüleik az iskolakezdéssel kapcsolatos tudnivalókról hallhattak tájékoztatót. Ezt követően közös iskolabejáráson vehettek részt, ahol megmutatták az osztálytermeket és azokat a tanórán kívüli lehetőségeket, amellyel ebben az iskolában várják a gyerekeket. Megnézhették például hogyan folyik az úszásoktatás, kipróbálhatták a tornaeszközöket, angol nyelvű zenés foglalkozáson vehettek részt és néptáncbemutatót is láthattak. A tanórán kívüli lehetőségek olyan területei az iskolai munkának, ahol nagyon sok sikerélmény éri a gyerekeket, miközben fejlődnek is –  hangsúlyozta  Vida András intézményvezető.

 

A Lencsési Általános Iskolában folyó úszásoktatást is bemutatták a leendő elsősöknek (fotó: Tóth Áron)

 

A Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Általános Iskolában február 23-án játszóházas iskolabemutatóra várják a gyerekeket, a szülők pedig a leendő első osztályos pedagógusok óráit nézhetik meg március 9-én. Köveskúti Péter, az intézmény igazgatója hangsúlyozta: nagyon fontosnak tartják, hogy a gyerekek először ne szeptemberben lépjenek az iskolába, hanem már legyen valamennyi tapasztalatuk. A saját óvodásaik is átjárnak az alsó tagozatos épületbe ismerkednek a tanító nénikkel, alsóbb osztályos gyerekekkel, néha együtt is játszanak.  Fontos, hogy ne félve érkezzenek, hanem egy jó élménnyel gazdagodva – fogalmazott az igazgató.

 

Békéscsabán, minden általános iskolában tartanak az intézményt és a tanítási órákat bemutató nyílt napot. A város polgármestere is arra biztatja a szülőket, éljenek a lehetőséggel és  ismerjék meg gyermekük leendő általános iskoláját. Szarvas Péter elmondta: az alapvető szabályokat nem változtak, miszerint a gyermeket a lakóhely szerint, illetékesség szerinti általános iskolába kell beíratni, de bizonyos helyzetekben van mód más iskolát is választani.

 

Íme a nyílt napok időpontjai a békéscsabai általános iskolákban:

 

 

Az általános iskolák körzethatárait a Békéscsabai Járási Hivatal határozza meg és teszi közzé februárban. A beiratkozások áprilisban zajlanak, melynek pontos időpontjáról szintén a járási hivatal ad tájékoztatást.

 

További programok »

Oktatás

FEL