Női kézilabda: A szövetség fegyelmi eljárást indít az Előre NKSE ellen

2020. szeptember 11. 20:40 | behir

A Békéscsabai Előre NKSE kedden állt volna ki a Győrrel szemben, de az egyik csabai játékosnál nem tudtak negatív koronavírus-tesztet felmutatni. A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) szerint van protokoll, amit be kellett volna tartani.

Mint arról korábban beszámoltunk, elmaradt a csabaiak Győri Audi ETO KC elleni találkozója kedden este, miután nem érkezett meg időben az egyik játékos koronavírus-tesztjének eredménye, akinél felmerült a fertőzöttség lehetősége. Az Előre a még kedden kiadott közleményük szerint nyitott arra, hogy az elmaradt találkozót pótolják azért, hogy "minden találkozó a pályán elért eredménnyel szerepeljen a tabellán." Végül kiderült, hogy az érintett csapattag eredménye negatív lett. A viharsarkiak azóta a szombati rangadóra készülnek.

Az esettel kapcsolatban megszólalt Novák András, az MKSZ operatív igazgatója, aki a Nemzeti Sportnak tett nyilatkozazában arról beszélt: van protokollja az MKSZ-nek, amelyet minden klub megkapott: ez az iránymutatás úgy kezdődik, hogy a gyanús eseteket el kell különíteni, izolálni és tesztelni kell. 

A szakember szerint az izoláció a Békéscsaba esetében nem történt meg, holott erre írásban felhívták a klub figyelmét. "Sok extrém szituációt generál a járvány, a csabai egyesület eljárása azonban megdöbbentett minket. Nemcsak magukat, hanem a Bajnokok Ligája-szereplés előtt álló Győrt is veszélybe sodorhatták volna." – részletezte.

Az MKSZ álláspontja szerint nem kell külön kiemelni, hiszen evidens, hogy amíg nincs meg a koronavírusteszt eredménye, ne engedjék vissza az érintett játékost.

Az NSO azt is írja, hogy a versenyalbizottság dönt, mi lesz a mérkőzés sorsa, a procedúra előtt azonban figyelembe veszi az említett fegyelmi ügy és eljárás hatásait is. A fegyelmit nyolc napon belül kell lefolytatni, és két lehetséges kimenetel fordulhat elő: újrajátszás, vagy a győriek 10–0-s eredménnyel megkapják a két pontot. „Újrajátszani” a találkozót abban az esetben lehet, ha mindkét fél beleegyezik, és az albizottság is az újabb találkozó mellett határoz.

További programok »

FEL