Nemzetközi felkészülési tornát rendez a BRSE

2021. szeptember 14. 14:28 | Papp Ádám Sándor

Nemzetközi felkészülési tornát szervez a 2021/22-es bajnoki idényt megelőzően a Swietelsky-Békéscsaba. A csabai röplabdások szeptember 24. és 26. között a Vasas Óbudával, valamint a román CSM Lugoj együttese ellen tesztelhetnek.

Augusztus elején kezdte meg felkészülését a 2021/22-es idényre az Extraligában, a Magyar Kupában és a CEV Kupában is érdekelt Swietelsky-Békéscsaba felnőtt együttese. A csapat az elmúlt hetekben több alkalommal is közös edzéseket, valamint zárt kapuk mögött felkészülési mérkőzéseket játszott hazai, élvonalbeli ellenfelekkel. A csabai lányok közel másfél év után újra nézők előtt szerepelhetnek szeptember 24. és 26. között a klub által szervezett nemzetközi felkészülési tornán.

– Úgy készülünk erre, mintha egy főpróba lenne. Nagyon várjuk a tornát, hiszen régen játszottunk közönség előtt. Biztos vagyok benne, hogy a szurkolók jelenléte a csapatnak plusz löketet fog adni. Továbbá örömteli lesz, hogy az új játékosok is bemutatkoznak a szurkolók előtt – mondta Glemboczki Zóra.

Az esemény névadó szponzora közel egy évtizede már kiemelt támogatója a csabai egyesületnek – fogalmazott Baran Ádám klubelnök.

– Közel másfél év után játszik újra hazai pályán a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban a Swietelsky-Békéscsaba csapata. Ennek örömére nívós nemzetközi tornát rendezünk. Szeretném bejelenteni, hogy a Bora Italnagykereskedelmi Kft. jóvoltából névadó szponzora is van az eseménynek: Boraqua Nemzetközi Női Felkészülési Torna néven fut a program – ismertette a klub első embere.

A hatályos jogszabályok értelmében a rendezvény csak védettségi igazolvánnyal látogatható – erről már Varga Róbert technikai igazgató beszélt. Hozzátette: a szezonbérletet váltott szurkolók már a felkészülési tornán igénybe vehetik a megvásárolt szolgáltatást.

– Mindenféleképpen szeretnénk kiosztani azon szurkolóknak a bérleteit, akik azt tavaly vagy az idei évben megvásárolták. Nagyon fontos információ számukra, hogy aki a tavalyi szezonra bérletet váltott és a járvány miatt egyetlen mérkőzést sem tudott megtekinteni, az ebben az évben fel fogja tudni használni az egész idényre szóló tikettet, tehát ugyanúgy érvényesek a bérletek erre a szezonra – hangsúlyozta.

A torna szeptember 24-én, pénteken 19 órától a BRSE és a Vasas Óbuda összecsapásával kezdődik. Szeptember 25-én, szombaton a Vasas és a CSM Lugoj együttese mérkőzik meg egymással, 15 órás kezdéssel. A torna zárómérkőzését a csabai lányok játszák a román bajnokság bajnokesélyesével 16 órától a Városi Sportcsarnokban.

További programok »

Sport

FEL