Röplabda: Megverte a lugosiakat és tornagyőztes a BRSE

2021. szeptember 26. 19:05 | Kovács Dávid

A Swietelsky-Békéscsaba 3-1-re legyőzte a CSM Lugoj gárdáját vasárnap. A csabai együttes megnyerte a BORAQUA Kupát, miután a pénteki mérkőzésen két szettet rabolva kapott ki a Vasastól.

Swietelsky-Békéscsaba - CSM Lugoj 3:1 (15, -14, 17, 21)

A csabai együttes a pénteki, 3-2-es vereség után motiváltan kezdte a hazai rendezésű torna utolsó mérkőzését. A hazai csapat 6-1-re is vezetett, a vendégek mestere pedig gyorsan időt is kért. Ugljesa Segrt pár perccel később újra megtette ezt, miután csapata hatpontos hátrányban volt (12-6). A csabaiak változatos akciókat vezettek és magabiztosan nyerték az első szettet (25-16). A vendégek a második játszmára feljavultak, hiába jött gyorsan Tóth Gábor időkérései, majd cseréi, a lugosiak folyamatosan növelték a különbséget, előnyük nem forgott veszélyben, így könnyedén egyenlítettek (14-25).

A fordulatok nem értek véget, a harmadik játszma ismét a csabaiaké volt! A házigazda blokkból, majd Marta Drpa révén blokkból is eredményes volt, ötpontos hátrányban pedig a vendégeknek kellett időt kérnie (11-6). A vendégek ugyan zsinórban három egységgel zárkóztak, Tóth Gábor pillanatok alatt rendezte a sorokat és újra a BRSE szerezte kedvére a pontokat. A lugosiaknak nem is volt esélye a felzárkózásra, így újra a hazai csapatnál volt az előny (25-17).

A negyedik szettre cserélnie kellett a román együttesnek, egyik kulcsembere, Loredana Filipas nem folytatta a játékot egy apróbb sérülés miatt. Ezt ki is használta a házigazda és villámgyorsan időkérésre késztette ellenfelét (8-4). A vendégek már hatpontos hátrányban is voltak, majd a hajrában a csereként beálló Georgiana Popa bokasérülést szenvedett, de így is szorossá vált a szett vége. Az egész mérkőzésen jól játszó Sara Klisura is visszatért a padról, a BRSE pedig lezárta az összecsapást (25-21).

A csabaiak 3-1-re nyertek és begyűjtötték a BORAQUA Kupát! A hazai közönség számos jó megmozdulást láthatott az új és a régi játékosoktól is, de a Molcsányi Rita helyén szereplő liberó, Kertész Petra is jól teljesített. Tóth Gábor együttesének még három hete van a bajnoki rajtig, így még a hibák javítására is bőven van idő!

A felkészülési tornáról bővebben a keddi, 20.20 perctől kezdődő BRSE TV című magazinunkban láthatnak összeállítást a 7.Tv-n!

 

További programok »

FEL