Röplabda: Csabai tornagyőzelem a Boraqua Kupán

2023. október 1. 19:05 | Papp Ádám Sándor

Hétvégén rendezte meg a Swietelsky-Békéscsaba a röplabda bajnokság kezdete előtt hagyománynak számító Boraqua Kupa felkészülési tornát.

Swietelsky-Békéscsaba–Fatum Nyíregyháza 3:1 (-20, 17, 22, 19)
Boraqua Kupa felkészülési torna, Békéscsaba, 500 néző. Vezette: Halász, Dr. Árpás.
Békéscsaba: Kump 2, Strumilo 6, Stepanenko 24, Pintér 5, Aydinogullari 3, Gergácz. Csere: Molcsányi (libero), Kotormán, Budai 5, Bodnár 5, Stanchulova 19.

A Swietelsky-Békéscsaba a torna első összecsapásán ötszettes mérkőzést követően maradt alul a Kaposvárral szemben, szombaton a somogyiak a Nyíregyháza ellen maradtak alul, szintén öt játszmáig tartó küzdelmet követően. A tornagyőzelem a vasárnapi, Békéscsaba–Nyíregyháza összecsapáson dőlt el.

Rosszul kezdődött a találkozó a BRSE számára, a Nyíregyháza jelentős különbséget alakított ki a nyitószett elején. A folytatásban végig a szabolcsiak uralták az etapot és végül 25:20-ra meg is nyerték azt.

A második játékrész elején 3:1-es nyíregyházi vezetésnél időt kért Tóth Gábor, amelyet követően a BRSE egyből egalizálni tudott. A csapatok fej-fej mellett haladtak a folytatásban, majd a Békéscsaba 9:8-nál jutott először előnyhöz a szettben. A hazai csapat pillanatai következtek, a csereként pályára lépő Budai Viktória fontos pontokkal növelte a BRSE vezetését, a szabolcsiak edzője 16:12-es állásnál második időkérését használta fel. A folytatásban összeállt a csabai lányok játéka, akik 25:17-es szettsikerükkel kiegyenlítették a mérkőzést.

A harmadik játszma 4:1-es nyíregyházi rohammal indult, azonban a BRSE zsinórban három megszerzett ponttal eltüntette a különbséget. A folytatásban ugyan négypontos előnyhöz jutott a szabolcsi csapat, Tóth Gábor együttese azonban 17-nél kiegyenlítette a szett állását. Ugyan a Nyíregyháza időt kért, a BRSE lendületét ez sem törte meg és 20:18-as hazai vezetésről indult a végjáték. A Békéscsaba a hajrában már nem hibázott és 25:22-es szettgyőzelmével 2:1-re vezetett a mérkőzésen.

A negyedik etapot ott folytatta a BRSE, ahol az előzőt abbahagyta és hamar 3:1-es előnyre tett szert. A folytatásban feljavult a Nyíregyháza, amely 9:7-re lépett meg ellenfelétől. A Békéscsaba nem adta fel és a szett közepéhez érkezve már 16:13-ra vezetett. Ugyan hullámvölgybe került a BRSE, Tóth Gábor vezetőedző időkéréssel rendezte a sorokat. A csabai lányok Margarita Stepanenko pontjával 25:19-re megnyerték a játszmát, 3:1-re a mérkőzést és egyben a hazai rendezésű felkészülési tornát is.

A BRSE október 14-én szombaton hazai pályán kezdi meg az Extraliga 2023/24-es kiírását a Fatum Nyíregyháza ellen.

 

További programok »

Sport

Újra jégen a Csabai Farkasok

Megkezdték szereplésüket a kispályás és nagypályás bajnokságokban a Csabai Farkasok jégkorong egyesület csapatai. Kiss Roland általános igazgató kiemelte, hogy az előző évekhez képest több korosztályban versenyeztetik a klubnál sportoló gyerekeket.
2023. november 28. 18:55
FEL