Röplabda: csabai győzelem a Fatum-kupa nyitányán

2022. szeptember 16. 18:01 | Papp Ádám Sándor

A Swietelsky-Békéscsaba pénteken és szombaton Nyíregyházán, a Fatum-kupa Nemzetközi Felkészülési Tornán lép pályára. A csabai röplabdás lányok a megmérettetés pénteki játéknapján a szlovén Maribor együttesét múlták felül 3:0-ra.

Ralitsa Vasileva pontja adta meg a találkozó alaphangját, a BRSE rögtön magához ragadta a kezdeményezést. Tetszetős akciókkal jelentős előnyre tett szert a csabai gárda, a vendégek mestere időkéréssel próbálta megállítani a rohanást. Ennek nyomán csökkent a különbség, de újabb ritmusváltással a Békéscsaba 25:16-ra nyerte a szettet.

A folytatásban nagyobb sebességi fokozatra kapcsolt a Maribor, azonban a minden labdáért harcoló csabaiak csapat felvették a kesztyűt. A BRSE 4:4 után, elsősorban Marta Drpa pontjainak köszönhetően fokozatosan felőrölte a szlovén gárda ellenállását. A szett közepén ugyan még kozmetikázott az eredményen Bruno Najdic csapata, de a Békéscsaba Bagyinka Fanni pontjával 25:19-re lezárta a játékrészt.

A harmadik szettre változtatott Tóth Gábor: érkezett Kertész Petra, Ceyda Aktas és Maria Oikonomidou is a pályára. A játék képe nem sokat módosult, rendre néhány pontos csabai előnyt mutatott az eredményjelző, így a BRSE magabiztos 3:0-s győzelmet aratott.

Swietelsky-Békéscsaba–OK Nova KBM Branik Maribor (szlovén) 3:0 (16, 19, 22)

Fatum-kupa Nemzetközi Felkészülési Torna, Nyíregyháza. Vezette: Csizmarik, Rácz.

Békéscsaba: Bagyinka 4, Glemboczki 6, Vasileva 17, Drpa 9, Pintér 3, Bodnár 5. Csere: Molcsányi, Kertész (liberók) , Aktas 4, Oikonomidou 5. Vezetőedző: Tóth Gábor.

Mestermérleg:

Tóth Gábor: „Dinamikusan kezdtük a találkozót, az első 2 szett játéka azt mutatja, hogy jó az irány! Nemcsak a fizikai, hanem a mutatott mentális erő is tetszett."

Bruno Najdic: „Jó mérkőzést játszottunk, a Békéscsaba igazolta jó hírét. Sokat kell még dolgoznunk."

A Swietelsky-Békéscsaba szombaton 16 órától a Fatum-Nyíregyháza–UTE mérkőzés győztesével mérkőzik meg a tornagyőzelemért.

További programok »

FEL