Röplabda: Ötszettes mérkőzésen nyert a BRSE a Fatum-kupa döntőjében

2022. szeptember 17. 18:37 | Papp Ádám Sándor

A Swietelsky-Békéscsaba a házigazda Fatum Nyíregyházával vívta a Fatum-kupa Nemzetközi Felkészülési Torna döntőjét szombaton. A fináléban végül a BRSE 3:2-re nyert, így tornagyőztesként utazhat haza.

Nem kezdődött jól a finálé a BRSE számára, a hazaiak 6:3-as előnyt építettek ki. Tóth Gábor időkérése hasznosnak bizonyult, a csabaiak kiegyenlítettek, majd átvették a vezetést. A szett folytatásában fej-fej mellett haladtak a csapatok, de a hajrában a Nyíregyháza volt az élesebb és 25:22-re megnyerte az etapot.

A második játszmában fokozatot váltott a BRSE és 9:3-as sorozattal rajtolt. A szett közepén 17:7-re növelte előnyét a Békéscsaba, majd 25:11-re magabiztosan lezárta az etapot. 

A harmadik játékrészt Bodnár Dorottya blokkjai vezették fel, a csabai center egymás után hatástalanította a Nyíregyháza támadásait. A folytatásban a jól beszálló Glemboczki Zóra szerzett fontos pontokat, a BRSE pedig 25:17-re nyerte meg a szettet.

A negyedik játékrészt a Nyíregyháza kezdte jobban. A BRSE időkéréssel és cserékkel próbált zárkózni ellenfeléhez, ami nem sikerült. A szettben lehetőséget kapott a mindössze 16 éves Tuska Brigitta, aki ponttal mutatkozott be. A hazaiak dominálták a játékrészt, amelyet 25:12-re nyertek meg, így jöhetett a döntő szett.

A mindent elődöntő játékrészben fej-fej mellett haladtak a csapatok, izgalmas labdameneteknek tapsolhatott a közönség. 7:7-es állásnál Molcsányi Rita sokadszor hárította a védhetetlent, így előnnyel fordult a BRSE. A Nyíregyházáról Békéscsabára igazoló Ralitsa Vasileva került a nyitóhelyre, aki jól szervált, majd ő zárta le a szettet 15:11-re, így 3:2-re győzött a BRSE és megnyerte a Fatum-kupát.

Fatum Nyíregyháza - Swietelsky-Békéscsaba 2:3 (22, -11,-17, 12, -11)
Fatum Kupa Nemzetközi Felkészülési Torna döntő, Nyíregyháza. Vezette: Csizmarik, Villás.
Békéscsaba: Olyniik 1, Aktas 7, Vasileva 19, Drpa 13, Pintér 9, Bodnár 8. Csere: Kertész, Molcsányi (liberók) , Bagyinka 4, Glemboczki 9, Oikonomidou 6, Tuska 1. Vezetőedző: Tóth Gábor.

Mestermérleg:

Tóth Gábor: A találkozó elején nem találtuk a ritmust az agresszíven nyitó Nyíregyháza ellen. Aztán kiegyenesedtünk és helyenként szép játékkal szereztünk előnyt, hogy utána újra leadjuk azt. Az ötödik szettben általában a szív dönt, mi pedig nagyot küzdve hódítottuk el a trófeát.

Leonidas Gaitanakis: A felkészülés ezen az időszakában egy jó és hasznos mérkőzést jatszottunk. Gratulálok a Békéscsabának a győzelemhez!

További programok »

FEL