Röplabda: Maratoni csatával kezdődött a csabai felkészülési torna

2023. szeptember 30. 08:55 | behir.hu

Péntektől vasárnapig rendezi meg a Swietelsky-Békéscsaba a szezon kezdete előtt hagyománynak számító Boraqua Kupa felkészülési tornát. A megmérettetés pénteken a házigazda BRSE és a Kaposvár összecsapásával kezdődött.

Swietelsky-Békéscsaba–KNRC 2:3 (-18, -15, 22, 21, -13)
BORAQUA Kupa felkészülési torna, Békéscsaba, 500 néző. Vezette: Dr. Árpás, Halász.
Békéscsaba: Aydinogullari 3, Budai 7, Strumilo 13, Stepanenko 21, Kump 3, Bodnár 8. Csere: Molcsányi (libero), Pintér 7, Gergácz 10, Kotormán.

A BRSE csapatából többen sérülés miatt nem álltak Tóth Gábor vezetőedző rendelkezésére. Glemboczki Zóra, Iveta Stanchulova és Kertész Petra is kihagyta a somogyi együttes elleni mérkőzést.

A fiatal Budai Viktória pontjával indult a találkozó, azonban ezt követően a Kaposvár magához ragadta a kezdeményezést. 13:16-nál Tóth Gábornak időkéréssel kellett próbálkoznia, csakhogy a pontatlanság ezután is megmaradt a játékunkban, a somogyiak pedig kihasználták a hibákat és 25:18-ra megnyerték az első játszmát.

A második szett elején jóval koncentráltabb játékot mutatott a Békéscsaba, azonban a játékrész derekán a hazai rövidzárlat lehetőséget adott a Kaposvár felzárkózására. Rutinos légiósaik vezérletével a vendégek előbb egyenlítettek, majd átvették a vezetést, amit a játszma végéig már nem is engedtek ki a kezükből.

A harmadik felvonásban érdekes játékvezetői ítéletek borzolták a kedélyeket, eközben fej-fej mellett haladtak a felek, hatalmas küzdelem bontakozott ki a pályán. A BRSE egyik nyári fiatal igazolása, Gergácz Olga lépett elő főszereplővé, az ő pontjaival néhány egységnyi fórra tett szert a házigazda, melyet megtartva az etap végéig, sikerült a szépítés.

A negyedik periódusban ott folytatódott a mérkőzés, ahol az előzőben abbamaradt, azzal a különbséggel, hogy a csabaiak blokkteljesítménye jelentősen feljavult. Messze volt a tökéletestől a BRSE játéka, de a küzdeni tudásra nem lehetett panasz, és ez a harcosság egyenlítést ért.

Jöhetett a ráadás, amelyben a megszokott mederben folyt a játék, kiélezett küzdelem zajlott a pályán. 7:8-as állással fordultak a csapatok. A KNRC a hajrából jobban jött ki, végül minimális különbséggel, kettő ponttal megnyerte a ráadást.

– Az egész mérkőzés képét meghatározta pontatlan nyitásfogadásunk, ebből nehezen tudtunk építkezni, főleg, hogy nehezek voltak a lábak jelenlegi terhelés mellett. Gergácz Olga teljesítménye előremutató a jövőre nézve – nyilatkozta a találkozó után Tóth Gábor vezetőedző, a BRSE hivatalos oldalán.

A felkészülési torna szombaton a Kaposvár és a Fatum-Nyíregyháza mérkőzésével folytatódik, míg vasárnap a BRSE és a szabolcsi együttes összecsapása zárja a megmérettetést.

További programok »

FEL