Röplabda: A BRSE öt szettben győzte le a házigazdát

2022. október 1. 20:31 | Kovács Dávid

A Swietelsky-Békéscsaba 3-2-re nyert a CSM Lugoj ellen a nemzetközi felkészülési torna szombati napján.

CSM Lugoj (román)–Swietelsky-Békéscsaba 2:3 (23, -24, -20, 23, -10)
Békéscsaba: Olyniik, Aktas 13, Vasileva 16, Oikonomidou 10, Pintér 11, Bodnár 4. Csere: Molcsányi, Kertész (liberók) , Bagyinka 5, Tuska, Glemboczki 14, Drpa 19, Szatmári. Vezetőedző: Tóth Gábor

Szombaton a házigazda CSM Lugoj ellen folytatta szereplését csapatunk a nemzetközi felkészülési tornán. A második rivális több, nemzetközi szinten is magasan jegyzett játékossal erősített, akikkel a román bajnokság egyik esélyesévé nőtték ki magukat.

A pénteki találkozóhoz hasonlóan az öltözőben maradt a BRSE, az első öt pontot a hazaiak szerezték – írja a klub beszámolója. A csabaiak rendezték a sorokat, elkezdték a különbség faragását, de az akadozó nyitásfogadás miatt nem volt hatékony a kísérlet. Bátran keverte a kártyákat Tóth Gábor, érkezett Bagyinka, Tuska és Kertész, Oikonomidou termelte a pontokat, azonban csak lassan akart csökkenni a differencia. Végül, ha nüanszokkal is, de a hazaiak voltak jobbak.

A második felvonás elejét csabai dominancia jellemezte. Aktas remek nyitássorozata mellett a szorgos mezőnymunka repítette a csapat szekerét, de elég volt egy apró megingás, és 15-nél egyenlőt mutatott az eredményjelző. A hajrában óriási küzdelem bontakozott ki, érkezett Marta Drpa, aki rögtön ponttal tette le névjegyét. Növelték a nyomást a házigazdák, azonban az ötszörös bajnok derekasan állta a sarat és a második szettlabdát értékesítve kiegyenlített.

A harmadik játékrészben folytatódott az öldöklő csata, parádés labdameneteknek tapsolhatott a nagyérdemű. Fej-fej mellett fordultak a hajrára a felek, ahol Aktas újabb védhetetlen nyitásai, valamint Pintér Andrea blokkjai a BRSE felé billentették a mérleg nyelvét.

Jöhetett a negyedik etap, ahol – bár fáradtak a csapatok – több lett a ki nem kényszerített hiba, de a tempó nem csökkent. 15:15 után négy lugosi pont jött zsinórban, nem is maradt el a Békéscsaba időkérése. Hatásos volt a fejmosás, mert jött az újabb fordulat, és 21:20-nál már Bodnárék vezettek. Itt sem volt még vége, hiszen két szerencsés ponttal előbb egyenlített, majd a vezetést is átvette a házigazda, amit megtartott a szett végéig.

Következett a mindent elődöntő játékrész, ami csabai ponttal indult, de jött egyből a hazaiak válasza. 4:8-nál fordultak a felek, elsősorban Drpa volt elemében. Zárkózott a román együttes, de a legnehezebb pillanatokban mindig volt valaki a csabai csapatban, aki a sereg élére állt. A Swietelsky-Békéscsaba ennek köszönhetően egy emlékezetes ütközetben múlta felül a házigazdákat!

– Helyenként jó röplabdát láthatott a lelkes közönség. Minden játékosunk szerepet kapott és kitette a szívét a pályára. Ezeket az értékeket szeretném viszontlátni a folytatásban – értékelt Tóth Gábor, a BRSE mestere.

A csabai gárda vasárnap a Szpartak Szabadka ellen zárja a tornát.

 

További programok »

FEL