Negyven békéscsabai gyermek felhőtlen balatoni nyaraltatására gyűjtöttek

2018. január 28. 10:56 | Kugyelka-Zámbori Eszter

Több mint 150 olyan békéscsabai vett részt a Városi Jótékonysági Bálon, akik szívügyüknek tartják, hogy segítsék városuk közösségét. A bál bevételét ezúttal a békéscsabai hátrányos helyzetű gyerekek üdültetésére fordítják. A jótékonysági eseményt a Békéscsabai Jókai Színház Vigadójában rendezték meg szombat este.

A rendezvényen számos békéscsabai nagyadózó cég képviseltette magát. Sokan közülük az esemény gyémánt támogatójaként.

– Egy lokálpatrióta vállalkozásnak tartjuk magunkat, ezért nagyon megtisztelő, hogy itt lehetünk ismét a Városi Jótékonysági Bálon. Elsősorban a környékbeli régiókból és helyből jönnek hozzánk munkavállalók, ennél fogva úgy érezzük, hogy feladatunk és kötelességünk, hogy a helyi fiatalokat, időseket, rászorulókat segítsük. Ennek tökéletes fóruma ez a bál – emelte ki Majoros Csaba, a Csaba Metál Zrt. vezérigazgató-helyettese.

Idén a bál bevételét a város a békéscsabai hátrányos helyzetű gyerekek üdültetésére fordítja.

– A jótékonysági bálok nem csak abból a szempontból fontosak, hogy valamekkora összeg összegyűlik arra célra, amelyre szánja a közösség, amely szervezi a bálat. Ezeknek az eseményeknek van egy kohéziós, összetartó ereje, amely felhívja a figyelmet arra a célra városszerte, amely most a hátrányosabb helyzetű gyerekek az üdültetése. Az önkormányzat az idei bál bevételét olyan gyerekeknek ajánlja fel, akik mindenképpen megérdemlik ezt a különleges odafigyelést – hangsúlyozta Herczeg Tamás szociális tanácsnok.

Az eseményen a vendégeket Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere köszöntötte, majd Falusi Mariann és Sárik Péter koncertjét hallgathatták meg.

– Az elmúlt századokban a bálokat elsősorban azért rendezték, hogy az azon résztvevők jól érezzék magukat, eltöltsenek egy kellemes estét. A jótékonysági báloknak azonban van még egy nagyon fontos célja: az önzetlenség, az adakozás azok számára, akik nehezebb körülmények között élnek. 2018-ban a bál célja, hogy segítsünk általános iskolás gyermekeknek a nyári üdültetésében. Az eddigi felajánlásokból arra következtettem, hogy változatlanul nagyon sok jószívű, segítőkész ember él Békéscsabán. Szeretnénk legalább egy busznyi, azaz negyven gyermek üdültetésére összegyűjteni a forrásokat. Ha valaki személyesen a bálon, vagy a támogatói jegyekkel nem tudta segíteni ezt a célt, a későbbiekben is megteheti még, mert az adományt a nyár elején adjuk majd oda – mondta el Szarvas Péter.

A polgármester hozzátette: a tervek szerint 1 millió 600 ezer forintot szeretnének összegyűjteni, mert egy gyermek egy hetes üdültetése - a magyar tenger partjánál utaztatással és teljese ellátással - mintegy 40 ezer forintba kerül. A bál teljes bevételének összege tíz nap múlva derül majd ki. Ezt követően az önkormányzat a polgármesteri hivatal szociálpolitikai osztályának bevonásával választja ki azokat a helyi gyermekeket, aki idén nyáron a Balatonhoz utazhatnak nyaralni.

 

 

 

További programok »

Itthon

Fiktív vevőkkel trükköztek a gépjárműalkatrész-kereskedők

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a gépjármű-alkatrészek kereskedelmét ellenőrizve olyan fiktív vásárlókra bukkant, akik adatait csak a számlázás miatt hozták létre. Az ilyen adásvételek azonban az eladók felelősségét is felvetik. A jelenség visszaszorítására a NAV folyamatosan ellenőrzi a gépjármű-alkatrészek nagykereskedelmét.
2023. március 21. 18:55
FEL