Megkapták az adományokat a városi jótékonysági est támogatottjai

2023. június 30. 16:27 | Vincze Attila

Szarvas Péter polgármester pénteken jelképesen átadta a nyárindító jótékonysági est két támogatottjának, a Békéscsaba Városi Nagycsaládosok Egyesülete és a Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekar számára a bálon összegyűlt bevétel összegét. A két civil szervezet összesen 2,8 millió forinttal lett gazdagabb.

Békéscsaba polgármestere a városháza dísztermében tartott eseményen elmondta, hogy a városi jótékonysági bált hagyományosan januárban, a Jókai Színház vigadójában szokták megrendezni, azonban idén az energiahelyzet miatt az intézmény zárva volt télen, ezért egy nyárindító jótékonysági esttel pótolták az elmaradt rendezvényt. Szarvas Péter kiemelte, hogy a Körösök Völgye Látogatóközpontban tartott, jó hangulatú esten mintegy 100-an vettek részt. Az eseményen résztvevők belépőjegyeikkel két civil szervezetet, a Békéscsaba Városi Nagycsaládosok Egyesületét és a Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekart támogathatták.

– Úgy próbált az önkormányzat segíteni a két civil szervezet idei céljain, hogy a jótékonysági est bevételei után az eddigi csúcsot jelentő összeg, 2,8 millió forint maradt felhasználható és ezt 50-50 százalékban osztottuk szét közöttük, akik nagyon hasznos dolgokra fordítják majd az adományokat – fogalmazott.

Leléné Sás Mária, a Békéscsaba Városi Nagycsaládosok Egyesületének elnöke a behir.hu-nak arról számolt be, hogy pénzből tésztakészítő gépet, illetve kenyérsütéshez különféle alapanyagokat terveznek vásárolni. 

– Nem számítottunk ekkora támogatásra, nagyon szépen köszönjük az adományozóknak, hogy ilyen nagylelkűek voltak. Nem gondoltunk ekkora összegre, nem is terveztünk ilyen mértékű adománnyal, amelyből elsősorban tárgyi eszközöket szeretnénk venni belőle, amiket majd hasznosíthatunk – mondta.

Mohácsiné Szeverényi Ágnes, a Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekar Egyesületének elnöke arról beszélt, hogy az együttes idén ünnepli fennállásának 75. születésnapját, ebből az alkalomból pedig egy külföldi zenei fesztiválon szeretnének részt venni, ehhez jól jön a pénzügyi segítség. 

– A Toscana Music Festival-ra neveztünk be, ez egy nagyon színvonalas rendezvény, gyönyörű környezetben, Európa egyik legszebb környékére mehetünk. 50-en utazunk majd a zenekarból és ezután megyek is a próbára, mert megkezdtük az intenzív felkészülést. Ilyenkor szólam és összpróbák, illetve nagyon sok egyéni gyakorlás követi egymást – részletezte.

Az esemény végén Szarvas Péter jelképesen egy-egy 1,4 millió forintról szóló plakettet adományozott a két szervezet vezetőjének, majd hozzátette, hogy hamarosan átutalja az összegeket az önkormányzat a kedvezményezetteknek. 

 

Galéria

További programok »

Itthon

Ha nevünket feledik... – Emlékséta a csabai botlatókövek nyomában

A Békéscsabai Zsidó Hitközség és a Békéscsabai Városvédő és Városszépítő Egyesület a Holokauszt 80 emlékév alkalmából emléksétát szervezett vasárnap délelőtt. A Békéscsabai botlatókövek nyomában címmel megtartott eseményen a holokauszt helyi áldozatainak emléke előtt adóztak a résztvevők.
2024. június 16. 16:00
FEL