Húsvétkor is segít a rászorulókon a békéscsabai önkormányzat

2024. március 25. 17:16 | Vincze Attila

Tartós élelmiszercsomagokkal segíti a rászorulókat húsvét előtt Békéscsaba önkormányzata. Az összesen 400 darab adományt a nehéz sorsú csabaiak Szarvas Péter polgármester közreműködésével hétfőn kapták meg.

A békéscsabai önkormányzat munkatársai délután egy órától várták a Czuczor utcai közösségi házban az érkező rászorulókat.

Békéscsaba polgármestere kérdésünkre elmondta, hogy az önkormányzat minden évben számos módon segíti az alacsonyabb életszínvonalon élőket, ezúttal húsvét közeledtével 400 élelmiszercsomagot állítottak össze a rászorulók számára. Szarvas Péter kiemelte: egy-egy csomag értéke mintegy 5500 forint, így az adományok összértéke eléri a 2 millió 200 ezer forintot.

– A csomagban a húsvéti ünnepkörhöz kapcsolódó, főként tartós élelmiszerek szerepelnek, mint például kolbász, kalács, húskonzerv, liszt, cukor, torma, tej, a gyerekeknek édesség is. Nagyon reméljük, hogy akik részesülnek ebből az adományból, azok örülnek ennek és egy kicsit megkönnyíti majd számukra az ünnepeket – hangsúlyozta.

A városvezető hozzátette, ezúttal is az önkormányzat szociálpolitikai osztályának nyilvántartása alapján választották ki azokat az érintetteket, akik a leginkább rászorultak az adománycsomagokra. 

 

Galéria

További programok »

FEL