Húsvéti segítség a csabai rászorulóknak

2023. április 3. 11:08 | Vincze Attila

A korábbi évekhez hasonlóan idén is tartós élelmiszercsomaggal segít a békéscsabai önkormányzat a nehéz helyzetben lévő családoknak. Az adományok szétosztásában Szarvas Péter polgármester is részt vett a Békéscsabai Családsegítő és Gyermekjóléti Központnál hétfőn.

Békéscsaba polgármestere a behir.hu-nak elmondta, hogy az önkormányzat tisztában van vele, hogy a városban számos olyan család él, akik az átlagnál nehezebb körülmények között töltik a mindennapjaikat, számukra pedig fontos a segítség. Szarvas Péter kiemelte, hogy az önkormányzat számos módon igyekszik hozzájárulni a rászorulók boldogulásáho, például a szociális bérlakásrendszerrel, pénzügyi és szociális támogatásokkal, az ünnepek előtt pedig a húsvéthoz kapcsolódó tartós élelmiszerekből álló csomagokat osztanak ki.

– Egyenként hatezer forint értékű az idei húsvéti tartós élelmiszercsomag, amely többek között kristálycukrot, löncshúst, kolbászt, kalácsot, tormát is tartalmaz, illetve csokitojások is helyet kaptak benne a gyerekek számára. Az adományok 300 családnak nyújtanak segítséget 1,8 millió forint összértékben – hangsúlyozta.

A városvezető megjegyezte, hogy a rászorulókat a Békéscsabai Családsegítő és Gyermekjóléti Központ választotta ki. Szarvas Péter bízik abban, hogy ezzel is szebbé tehetik a nehéz sorsúak számára a húsvétot. Hozzátette: bármennyire is nehéz helyzetben van az idei költségvetést illetően a város, a húsvéti és az adventi adományosztást továbbra is megtartják a rászorulók számára.

További programok »

Önkormányzati hírek

Javaslatokat várnak arra, hogy ki kapjon Kiváló Szociális Munkáért kitüntetést

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése által adományozható „Kiváló Szociális Munkáért” kitüntetés javaslattételre. Az adományozás módját, feltételeit és a kitüntetés pontos leírását Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének a helyi kitüntetésekről szóló 7/2021. (III. 22.) önkormányzati rendelete szabályozza.
2024. június 13. 15:33
FEL