Húsvéti csomagokat osztott szét a csabai önkormányzat a rászorulók számára

2022. április 11. 13:35 | Vincze Attila

Húsvét közeledtével idén is segítséget nyújt a békéscsabai önkormányzat a nehéz helyzetben lévők számára. A rászorulók a tartós élelmiszerekből álló csomagokat a Békéscsabai Családsegítő és Gyermekjóléti Központnál vehették át hétfőn.

Békéscsaba önkormányzata a korábbi húsvéti ünnepekhez hasonlóan ezúttal is fontosnak tartotta, hogy egy-egy élelmiszercsomaggal segítsen a rászoruló helyi családokon. A Békéscsabai Családsegítő és Gyermekjóléti Központ vezetője a behir.hu-nak elmondta, hogy az idei évben összesen másfél millió forintból, 200 családnak tudnak segíteni, egyenként 7500 forint értékű csomaggal. Varga Éva kiemelte, hogy elsősorban olyan tartós élelmiszerekkel igyekeztek a rászorulók kedvében járni, amelyek kifejezetten a húsvéti készülődéshez szükségesek.

 

Fotó: behir.hu

 

– Húsvét van, tehát sonkát, fonott kalácsot, és nyuszitojást kaptak a rászorulók, utóbbit leginkább a gyerekek miatt, azonban nemcsak gyermekes családok részesültek most ebből, hanem az egyedüllálók is – fogalmazott az intézményvezető.

A hétfő délelőtti csomagosztáson a békéscsabai önkormányzat szociálpolitikai osztályának, valamint a családsegítő központ legnehezebb helyzetben lévő ellátottjai állhattak sorba, akik ezúttal is nagy örömmel vették át az adományokat.

További programok »

Önkormányzati hírek

Közel háromezer főt érintett a foglalkoztatást segítő vármegyei projekt

Pénteken délelőtt Békéscsabán, a Munkácsy Mihály Múzeumban rendezték meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program „Foglalkoztatási paktum Békés megyében” elnevezésű projekt záró rendezvényét. A Békés Vármegyei Önkormányzat és a Békés Vármegyei Kormányhivatal együttműködésében megvalósuló pályázat a hátrányos helyzetű munkavállalók munkaerőpiaci integrációját tűzte ki célul. A projekt 2016 és 2023 között 3,8 milliárd forintból valósult meg.
2023. november 17. 15:24
FEL