Ünnepi segítség a rászorulóknak Békéscsabán

2022. december 12. 10:48 | Vincze Attila

Tartós élelmiszer csomagokat adtak át a békéscsabai önkormányzat munkatársai a nehéz helyzetben lévők számára a Czuczor utcai közösségi házban hétfőn. Az 500 darab adomány nagy segítséget jelent az ünnepek előtt a rászoruló családok számára.

Többek között liszt, tészta, löncshús, májkrém, étolaj, rizs, de szaloncukor is került azokba az ételcsomagokba, melyeket hétfő reggeltől lehetett átvenni a Czuczor utcai közösségi házban.

Az eseményen Békéscsaba polgármestere elmondta, hogy az önkormányzat a téli időszakban is kiemelt figyelmet fordít a nehéz élethelyzetben lévő békéscsabaiak mindennapi gondjainak enyhítésére. Szarvas Péter kiemelte, hogy a város a karácsonyi ünnepek meghitt hangulatához az idei évben egy tartós élelmiszerekkel járul hozzá. Mint fogalmazott, az egyenként tízezer forint értékű adományokat 500 rászoruló kapja meg, az érintetteket a szociálpolitikai osztály az ott lévő nyilvántartás alapján választja ki. 

 

 

– Ez a mai adományosztás mintegy 5 millió forintba kerül a városnak, ötszáz családnak segít. Az érintettek minden évben átveszik az élelmiszercsomagokat. Ebből is látszik, hogy bármennyire is fejlődik a város, azért vannak körülüttönk olyan személyek, akik átlag alatti színvonalon élnek, számukra a segítségnyújtás fontos. Az adventi időszakban a tartós élelmiszer jól jön mindenkinek, de természetesen az önkormányzat más módon is segíti egész évben a rászorulókat – hangsúlyozta a városvezető.

Szarvas Péter hozzátette, ha valaki nagyon nehéz élethelyzetbe kerül és különleges kéréssel fordul az önkormányzathoz, akkor a város indokolt esetben szívesen segít egy-egy hasonló élelmiszercsomaggal. 

További programok »

Önkormányzati hírek

Javaslatokat várnak arra, hogy ki kapjon Kiváló Szociális Munkáért kitüntetést

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése által adományozható „Kiváló Szociális Munkáért” kitüntetés javaslattételre. Az adományozás módját, feltételeit és a kitüntetés pontos leírását Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének a helyi kitüntetésekről szóló 7/2021. (III. 22.) önkormányzati rendelete szabályozza.
2024. június 13. 15:33
FEL