Jótékonysági estet rendeztek Békéscsabán

2023. június 10. 08:25 | Vincze Attila

Nyárköszöntő jótékonysági estet szervezett a békéscsabai önkormányzat péntek este a Körösök Völgye Látogatóközpontban. A bál bevételével a Békéscsaba Városi Nagycsaládosok Egyesületét és a Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekart támogatták.

Az eseményen megjelent önkormányzati képviselőket, cégvezetőket, közéleti személyiségeket Békéscsaba polgármestere köszöntötte. Szarvas Péter kiemelte, hogy ezen az estén ötvözik a szórakozást a jótékonykodással, ugyanis az önkormányzat felhívása arról szólt, hogy aki részt szeretne venni a rendezvényen, az belépőjegyével két civil szervezetnek is segíteni tud. 

– Ezen az estén a Városi Nagycsaládosok Egyesületét, illetve a Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekart segítjük a bevételekkel, melyből kivonjuk a költségeket és amennyi jövedelem megmarad, azt elosztjuk a két civil szervezet között – fogalmazott.

Mohácsiné Szeverényi Ágnes, a Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekar Egyesületének elnöke a behir.hu-nak elmondta, hogy korábban ilyen lehetőség még sosem adódott az immár 75 éves zenekar történetében. Az együttes a jubileumi évben egy toscanai zenei fesztiválon szeretne részt venni és a befolyt összeget erre fordítják majd. 

– A zenekar tagjai közt nagyon sok diák, nyugdíjas, illetve gyermeket nevelő nagycsaládos található, például a karmesterünknek is három gyermeke van, így az anyagi segítség jól jön egy ilyen nagy projektnél – részletezte.

Leléné Sás Mária, a Békéscsaba Városi Nagycsaládosok Egyesületének elnöke hangsúlyozta, hogy a szervezet kevés pénzből próbál gazdálkodni, már csak azért is, hogy a jövő nemzedékének megtanítsák, mi a takarékoskodás.

– Mi saját magunk készítünk befőtteket, lekvárokat, tésztákat, úgyhogy az ezek elkészítéséhez szükséges eszközök beszerzésére szeretnénk fordítani a befolyt összeget és ezek használatával szeretnénk bemutatni a családoknak és a város lakosainak a különböző rendezvények által, hogy milyen jó, amikor saját magunknak termeljük meg az élelmiszerünket – magyarázta.

A jótékonysági est sztárvendége Kocsis Dénes, a Budapesti Operettszínház művésze volt, aki több ismert slágert is előadott a közönség számára. 

 

Galéria

 

További programok »

FEL