Hangszerbemutató és minikoncert: fúvósok is felléptek a nyári napközis táborban

2023. augusztus 2. 17:09 | Kovács Andrea

Hangszerbemutatóval egybekötött mini koncertet adott a Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekar szerdán az Erzsébethelyi, valamint a Lencsési Általános Iskolában. Az interaktív előadás az önkormányzat öthetes nyári táborának programja volt.

A békéscsabai önkormányzat a 6 és 12 év közötti gyermekek számára az idei évben is két telephelyen szervezte meg nyári napközis táborát. Annak érdekében, hogy a szervezők minél változatosabbá tegyék a táborban eltöltött időt, az ökormányzat által támogatott sport, közművelődési, művészeti szervezetek segítettek egy-egy program lebonyolításában.

– Öt héten keresztül biztosítottunk a gyermekek számára nagyon kedvezményes, mégis programokban gazdag és élményekkel teli táborozási lehetőséget, itt, a Lencsésin és Jaminában – mondta el Varga Tamás alpolgármester.

 

 

A Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekar hangszerbemutató jellegű mini koncerttel szórakoztatta a két iskolában a gyermekeket. Mohácsiné Szeverényi Ágnes, a Békéscsabai Körösparti Vasutas Fúvószenekar Egyesület elnöke kiemelte: azzal, hogy a gyermekek által ismert dallamokat játszottak és közelről is megismerkedhettek a fafúvós, rézfúvós és ütős hangszerekkel, azt szeretnék elérni, hogy a gyerekek kedvet kapjanak a zenetanuláshoz, beiratkozzanank a zeneiskolába, a későbbiekben pedig koncertekre is járjanak.

 

 

A fellépők között volt olyan is, aki másodikos korábban éppen ebben az iskolában kezdett el furulyázni, majd áttért a fuvolára és két éve a fúvószenekar tagja.

– Nekem azért érdekes ez a mai előadás, mert 8 évig ebbe az iskolába jártam, sőt, a húgom még mindig az intézmény tanulója, most lesz nyolcadikos, és szintén hangszeren játszik, csellózni tanul. Nagyon szeretek a zenekarba járni, nagyon családias, több korosztály van, így nagyon sokat tudok tanulni az idősektől. Nemrég Toscanában járunk egy fesztiválon, ahol nagyon jól összekovácsolódott a csapat a felnőttekkel és a fiatalabbakkal is nagyon jól éreztem magam – fogalmazott Schneider Nóra, a Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekar fuvolistája.

 

Galéria

További programok »

Itthon

Beporzók napját is tartottak a Ligeti vásár és Ökobörzén

A megszokottól eltérően a hónap első szombatján tartották meg a a Ligeti Vásár és Ökobörzét a Körösök Völgye Látogatóközpontban. A kistermelők és kézművesek portékái mellett a helyi lakosok garázsvásárán is lehetett válogatni. A gyermekeket a méhecskék tevékenységének fontosságát hangsúlyozó kézműves foglalkozásokkal várták.
16:11
FEL