Örömzenével ajándékozta meg a várost a Vasutas Fúvószenekar

2022. december 16. 11:07 | Vári Bianka

Adventi koncertet adott a Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekar Békéscsaba legnagyobb bevásárlóközpontjában. Bár a helyszín rendhagyó volt a zenészek számára, így legalább bárki élvezhette a dallamokat, aki arra járt.

Az elmúlt hónapok repertoárjából szedett csokorba egy koncertrevalót a zenekar az adventi időszakra. Az együttes januárban szeretett volna koncertet adni, ám az energiaválság miatt bekövetkező bezárások ezt nem teszik majd lehetővé, ezért más opciót kerestek.

– Úgy gondoltuk, hogy akkor decemberben megajándékozzuk a közönségünket egy kis örömzenével, meg magunkat is. Megmutatjuk, hogy az elmúlt hónapokban milyen darabokkal készültünk, és ezt egy csokorba szedve nyújtjuk át egy 40-45 perces műsorban. A helyszín új, hiszen a bevásárlóközpontban játszunk, így aki kötetlenül szeretné hallgatni, bevásárlás közben, az is hallhat egy kis fúvós muzsikát – fogalmazott Mohácsiné Szeverényi Ágnes, a zenekar tagja, és a zenekari egyesület elnöke.

A művek nem kifejezetten karácsonyiak, volt köztük filmzene és rockos darab is, a végén pedig meglepetésre is számíthatott a közönség. A zenekar tagjai között 13-tól 75 évesig minden korosztály megtalálható, így azt is láthatja az arra járó, hogy tud egy ilyen változatos tagságú csapat egyszerre fújni, és levegőt venni, harmóniában lenni.

– Ezzel a koncerttel azt szeretnénk kívánni a közönségnek is, hogy harmonikusan teljen az ünnep, és a jövő év is. Mi pedig minden nehézség ellenére muzsikálunk, mert nagyon jót tesz nekünk. Mi amatőrök és profik vegyesen ülünk a zenekar soraiban. A zenénk akkor jó, ha az a szívünkből szól. Mivel ezeket a darabokat már begyakoroltuk, így már nem a technikai nehézségek veszik el a figyelmünket, hanem már a zene megformálására tudunk nagyobb hangsúlyt fektetni. Így ami a szívünkben van, az jön át a muzsikánkon is – tette hozzá az egyesület elnöke.

További programok »

Kultúra

Békés vármegye egyik legnagyobb mesélőjéről meséltek a Kupakban

Egyszer Schéner Mihály… címmel, a békéscsabai Meseház kihelyezett részlegében, a Kupak Sörözőben rendezték meg a World Storytelling Day-t, azaz a történetmesélés világnapját. Ezúttal nem a Mester történetei elevenedtek meg, hanem barátai, ismerősei, de leginkább a hódolói meséltek a medgyesegyházi születésű polihisztorról.
14:58
FEL