Immár tizedjére szárnyalnak az angyalok a Jókai színházban

2022. május 27. 19:25 | behir.hu

Már tizedik alkalommal szárnyalnak az angyalok a Békés Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Központ, valamint a Békéscsabai Jókai Színház közös jótékonysági rendezvényén. Az Angyalok Szárnyalása gálaestet május 30-án (hétfőn) 19 órai kezdettel láthatják az érdeklődők a békéscsabai teátrumban.

Tarsoly Krisztina és Komáromi Anett kezdeményezésére és szervező munkája nyomán a jótékonysági gálaest mára már hagyománnyá vált - olvasható a színház közleményében. Hozzáteszik: az emberek a tíz év alatt megtanulták, , hogy minden évben részt vehetnek egy színvonalas jótékonysági esten. A rendezvény sikerét és népszerűségét az is bizonyítja, hogy a jegyek már jóval a gálaest előtt elfogynak.

Tarsoly Krisztina elmondta, hogyan találtak egymásra a színház művészei és a Degré utcai lakóotthon fiataljai. Mint fogalmazott, több mint 15 éve találkoztak a lakóotthon színházba járó, színházszerető fiataljaival, akik kíváncsiak voltak arra, hogy mi zajlik a kulisszák mögött. - Elmentünk hozzájuk egy beszélgetésre, ahol a színházról, az ott zajló háttérmunkáról is meséltünk - ismertette, kitérve arra is, az az alkalom olyan jól sikerült, hogy utána többször is találkoztak, és alakult egy kis színjátszó kör.

Kiemelte, egy idő után mertek egy nagyot álmodni, és ennek eredménye lett több mint tíz évvel ezelőtt az első gála, rengeteg ember szeretetének és munkájának gyümölcseként. - Hálásak és boldogok vagyunk, hogy megszülethetett az Angyalok szárnyalása, amely mögé teljes mellszélességgel odaállt a színház - fogalmazott a színművész.

A gálaestet a művészek és az akadályozottsággal élő fiatalok közös előadása teszi különlegessé. Az est folyamán a művészek és a fiatalok különböző történeteket, élethelyzeteket visznek színpadra zenei köntösben. Mivel ez lesz a jubileumi, tizedik Angyalok szárnyalása, így a mostani gálaestre meghívták a korábbi évek díszvendégeit, akik valamennyien elfogadták a meghívást, és szerepelnek a gálaesten.

A műsorban fellép: a Cimbaliband, Ferenczi György és az első Pesti Rackák, a Kaláka együttes, a Misztrál együttes, a Talamba ütőegyüttes, Pribojszki Mátyás, Rálik Szilvia és Zsombok Réka, valamint láthatják a nézők a Békéscsabai Jókai Színház és a Viharsarok Táncszínház művészeit.

A rendezvényre szóló 3000 forintos belépőjeggyel a Békés Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Központ lakóit támogatja a színház - tették hozzá végül.

További programok »

FEL