Négy év alatt négyszázezer ügyfél Békéscsabán

2018. március 29. 10:17 | Kugyelka-Zámbori Eszter

A 400 ezredik ügyfelét köszöntötték a Békéscsabai Kormányablakban. A kormánymegbízott arról beszélt a szerdai eseményen, hogy egy évben a kormányhivatal a járási hivatalokkal együtt mintegy 1 millió 45 ezer ügyféllel foglalkozik megyei szinten, és több mint 970 ezer hatósági ügyet indít. Takács Árpád hozzátette: a Békéscsabai Kormányablakot éves szinten mintegy 100 ezer ügyfél keresi fel.

Szerda reggel köszöntötték a Békéscsabai Kormányablak 400 ezredik ügyfelét. A hölgy éppen az ügyfélkapujával kapcsolatos problémáját intézte, amikor Takács Árpád kormánymegbízott, Szarvas Péter, a város polgármestere és Herczeg Tamás megajándékozta. Békéscsaba szociális tanácsnoka az eseményen kiemelte: fontos, hogy a lakosság milyen környezetben intézi hivatalos ügyeit.

– Akadálymentesített az épület, a közelmúltban a mosdóblokkot hozták rendbe, az épület és az ügyféltér szellőzése is rendbe jött. Az is fontos, hogy elektronikusan is lehet ügyeket intézni, a sorban állás csökkentésére időpontot lehet kérni, az ügyintézést pedig gyors és felkészült szakemberek végzik - mondta el Herczeg Tamás.

2014 tavaszán adták át a Békéscsabai Kormányablakot – mondta el Takács Árpád. A kormánymegbízott hozzátette: azzal a céllal alakították ki a kormányablakokat, hogy a lakossághoz közelebb vigyék a hatósági ügyintézést.

– Korábban az állampolgárt utaztattuk egyik helyről a másikra, tehát emlékezhetünk azokra az időkre, amikor egy egész napba telt az, hogy egy jogosítványt, egy személyi igazolványt vagy egy TAJ kártyát igényeljen. Most a papírt „utaztatjuk”, az ügyfél beérkezik és mindent el tud intézni - hangsúlyozta dr. Takács Árpád, a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott.

Békés megyében jelenleg tizennégy kormányablak működik, de lakosságarányosan a békéscsabai a legnagyobb.

– Ahhoz, hogy egy itt élő állampolgár jól érezze magát, ahhoz természetesen kell a nyugodt családi háttér, biztos munkahely, szép épületek és a szép környezet. Nagyon fontos az is, hogy amikor ügyet intézünk akár egy pénzintézetnél, akár az önkormányzatnál, vagy itt a kormányablaknál, akkor ügyfélbarát-kiszolgálást kapjunk, ez pedig itt megvalósul - emelte ki Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere.

A január elsejei változásoknak köszönhetően már 2400-féle ügyet el lehet intézni a kormányhivatalokban.

 

További programok »

FEL