NB II: A második helyezett érkezik a megtépázott Előréhez

2020. november 4. 09:14 | Hidvégi Dávid

Mérkőzésről mérkőzésre egyre nehezebb helyzetben van a Békéscsaba 1912 Előre, amelynek szinte az összes játékosa megfertőződött a koronavírussal. Az együttes a Csákvár elleni idegenbeli 5-3-as siker óta egyetlen olyan teszten sem vett részt, ahol ne született volna legalább egy pozitív eredmény.

Sokat írtunk már arról, hogy a Békéscsaba 1912 Előrét megtámadta a koronavírus – legutóbb ebben a témában a halasztás lehetőségét vizsgáltuk meg. A csapatnak gyakorlatilag alig maradt egészséges játékosa az első keretben a sérülések és a fertőzött betegek miatt. Az együttes helyzetét az is hátráltatja, hogy a szakmai stábban sem mindenki egészséges, így most egy emberre egyszerre több feladat hárul. A közös edzések elmaradtak, hiszen nem volt, aki edzésre jelentkezzen, illetve ez is kockáztató tényező volt. Az Előrének ezúttal is több U19-es labdarúgót kell majd bevetnie, ahhoz hogy ki tudjon állni.

Szerdán a csúcsformában lévő Budaörs lesz a Békéscsaba vendége, amely az idei bajnokságban az eddig lejátszott tizenhárom mérkőzéséből 9 győzelmet és 4 vereséget számlálhat, döntetlent még nem játszott, jelenleg pedig a feljutást érő második helyen áll. Bár a negyedik legtöbb találatot jegyző csapatról van szó, egyelőre nincs igazi gólvágója a fővárosiaknak. A legeredményesebb Pethő Bence, Halmai Ádám és Petneházi Márk, akik egyaránt négy találatosak. Az Előre az elmúlt két fordulóban tartalékosan felállva összesen nyolc gólt kapott, hármat a Szentlőrinctől és ötöt a Haladástól, a negyedik helyről pedig visszacsúszott a nyolcadikra. Legutóbbi vereségével az idegenbeli veretlenségi sorozatát is elvesztette. A csabaiak eddigi legeredményesebb játékosa Lukács Raymond az öt találatos volt, de az ő játéka kétséges, sőt, egyáltalán nem lehet megjósolni azt, hogy ki lesz ott a keretben, bár az egyesületnél már valószínűleg tudják.

 

Ikszes meccseket szoktak játszani

 

A két csapatnak egyelőre nem nagy a múltja egymás ellen, hiszen a Budaörsi SC egészen 2003-ig a megyei bajnokságokban szerepelt, majd stabil NB III-as együttessé vált. Ezzel szemben a Békécsaba az elmúlt ötven évben két szezon kivételével az NB I-ben vagy az NB II-ben szerepelt. Az elmúlt négy évben összesen hét másodosztályú mérkőzésen találkoztak, egyszer a Budaörs, kétszer a Csaba nyert, míg a maradék négy összecsapás döntetlennel végződött. A múltat nézve és a Békéscsaba idei mérlegére rápillantva nyugodtan ikszre tehetnénk a meccset, de ismerve a csabaiak helyzetét és a budaiak kiváló formáját, inkább a vendégek felé billen a mérleg.

A Békéscsaba 1912 Előre és a Budaörsi SC mérkőzése szerdán 18 órakor kezdődik a Kórház utcai stadionban. Az éjféltől életbe lépett új szabályoknak megfelelően a szurkolók csak minden harmadik széken foglalhatnak helyet a lelátón és kötelező a maszkhasználat. A Veizer Roland vezette találkozót csütörtökön 21 órától nézhetik meg a 7.Tv műsorán.

 

FEL