MSZP: Kezelni kell a kialakult költségvetési helyzetet

2017. szeptember 29. 19:16 | Kugyelka-Zámbori Eszter

Októberben kezelni kell a kialakult költségvetési helyzetet - hangzott el az MSZP közgyűlést értékelő tájékoztatóján pénteken. Fülöp Csaba szerint a most létrehozott Városgazdálkodási Kft. optimális működése esetén, azonban pozitív hatással lehet a költségvetésre.

Az MSZP önkormányzati képviselői emlékeztettek arra, hogy ők a költségvetés tervezésekor már jelezték, hogy a város tervezett bevételei nem lesznek tarthatóak. Ugyanakkor a Városgazdálkodási Kft. megalapításának véleményük szerint pozitív hatása lesz a költségvetésre.

– Az is fontos, hogy világosan, jól átláthatóan működjön az új cég. Készüljön el majd egy üzleti terv, amely minden adatot, minden számot tartalmaz. Készüljenek el a szabályzatok, legyen meg a feladatellátási modell, legyen jól kidolgozott a vállalati környezet. Ha mindez meglesz, akkor minden adott lesz ahhoz, hogy egy jól működő városi gazdasági társaság jöjjön létre - mondta el Fülöp Csaba, a Magyar Szocialista Párt békéscsabai önkormányzati képviselője.

A közgyűlés szeptemberi ülésén vita nélkül fogadták el a kistérségi társulás ügyével kapcsolatos beszámolót, de Miklós Attila nem elégedett a nyomozás eredményével.

– Nem volt gyanús az, hogy 60 szerződést kötött egy jól körülhatárolható érdekkör, és ennek következtében 167 millió forintot tudtak az intézményrendszertől elvinni. A kistérségi társulás vezetését, a tanácsot az ügyészség végig károsultnak tekintette, ugyanakkor azt gondolom, hogy ők az elkövetők, hiszen ők tették lehetővé azt, hogy ez a család ennyi pénzt vigyen el az intézményrendszertől - hangsúlyozta Miklós Attila, a Magyar Szocialista Párt békéscsabai önkormányzati képviselője.

A képviselő úgy fogalmazott, hogy a továbbiakban arra van lehetőségük, hogy polgári eljárásban próbálja meg néhány igényét érvényesíteni vagy a társulás vagy az önkormányzat.

További programok »

FEL