MSZP: Újra költségvetési hiánnyal küzd a város

2018. január 27. 10:31 | Szendi Rita

Konstruktív vita és messzemenő személyeskedés – így fogalmazott az idei első közgyűlés után tartott sajtótájékoztatóján Miklós Attila. A Magyar Szocialista Párt önkormányzati képviselője a tájékoztatón többek között szólt a 2018-as költségvetés első olvasatáról, a kistérségi társulás helyzetéről és a Csaba Ügyeleti Kft.-ről.

Idén akár egymilliárd forintos hiány is felléphet Békéscsaba költségvetésében a tavaly elvállalt terhek miatt – erről beszélt az MSZP két képviselője. Mint mondták, ezen a helyzeten a bevételek növelése, vagy a kiadások csökkentése segíthet.

– Az elmúlt évi költségvetést nem sikerült egyensúlyban tartani. A hiányt három összetevő okozta: a helyi adóbevételeket nem sikerült azon a szinten teljesíteni, amelyen előirányoztuk, a vagyoni bevételek is messze elmaradtak az előre tervezettől, valamint a kormányzat csak 20-25 százalékban kompenzálta a béremeléseket – fogalmazott Fülöp Csaba.

A bevételek növekedését csak a békéscsabai vállalkozóktól remélheti a város ebben az évben – tette hozzá az önkormányzati képviselő. Kitért arra is, hogy támogatta azt a döntést, mely szerint a Csaba Ügyeleti Kft. önkormányzati kézbe kerül.

– Az önkormányzat névértéken 3 millió forintért megvásárolta a Csaba Ügyeleti Kft.-t. Egy olyan cégről van szó, amely összesen mintegy 65 millió forintos árbevétellel rendelkezik, tartozásai nincsenek, hitellel nem terhelt. Azt lehet mondani, hogy egy kiegyensúlyozott gazdálkodó és kötelező feladatot ellátó cégről van szó – fejtette ki Fülöp Csaba.

A képviselő arról is beszélt, hogy a közgyűlésen megválasztották a cég ügyvezetőjét és felügyelőbizottságát is.

 

 

 

További programok »

Itthon

Kihirdették a Kós Károly Országos Pedagógiai Verseny eredményeit

Idén ötvennégy csapat vett részt a békéscsabai Kós Károly Technikum és Szakképző Iskola pedagógiai témában meghirdetett országos versenyén. A Kós Károly Országos Pedagógiai Versenyt idén második alkalommal szervezték meg, a pályázók a fogyatékossággal élők beilleszkedési lehetőségeit támogató módszereket vagy eszközöket találtak ki és mutattak be. A megmérettetés eredményhirdetését kedden délelőtt rendezték meg a Békéscsabai Szakképzési Centrumban.
18:17
FEL