Micimackó – bemutató február 14-én a Békéscsabai Jókai Színházban

Milne Micimackóját mutatja be a Békéscsabai Jókai Színház február 14-én, 15 órától. Egyed Zoltán tervei szerint díszletként is egy nyitott könyv tárul majd a közönség szeme elé, vetítéssel hangulatot teremt, a gyerekszoba kuckós hangulatát, a gyerekjátékok világát idézi meg.
Micimackó története talán 1921 augusztusában kezdődött, amikor A. A. Milne fiának, Christophernek a születésnapjára egy játék mackót ajándékozott, mely után karácsonyi ajándékként következett Füles, majd Malacka. Kanga és Zsebibaba később lettek a gyerekszoba lakói. Milne egy estimese-sorozatot kezdett írni, ahol a történetek fiának és plüssállatainak kalandjairól szóltak.
Az előadáshoz ezúttal is játék társul a gyerekek mézesbödönt készíthetnek Micimackónak.
A 7.Tv Művészbejárójában Tege Antal rendező, valamint Gulyás Attila és Szabó Lajos színművész beszéltek a február 14-étől a színházban látható Micimackó előadásról.
A darab humora a helyzetekből, a sajátos gyermeki logikából és a szereplők beszédéből fakad. A nyelvi humor nagyrészt a zseniális fordító, Karinthy Frigyes leleményének köszönhető. Rendkívül mulatságos, hogy az állatkák a felnőttek beszédfordulatait, érdekes/értelmetlen kifejezéseit szövik társalgásukba, gyakran anélkül, hogy jelentésükkel tisztában lennének. Vagy a maguk nyelvére fordítják le az érthetetlen
kifejezéseket, s így lesz felfedezésből tejfelezés. Udvariasságból érdeklődnek egymás hogyléte iránt, s különösen Bagoly beszél gyakran az angolok kedvenc témájáról, az időjárásról. Bár a középpontban Micimackó áll, a néző érzi, hogy a szereplők Róbert Gida képzelet- és érzelemvilágát testesítik meg.
Róbert Gida szerepét kettőzve – egy gyerekszereplő válogatás után – Cazac Itai Lior és Nyul Bence játssza. Malackát Szabó Lajos, Fülest Katkó Ferenc, a Baglyot Hodu József kelti éltre. A Nyuszi Nagy Erika, Kanga Fehér Tímea, Zsebibaba Gábor Anita, a Tigris Csomós Lajos. Az előadáshoz Vitéz László zenéje szól. Kiss Kata a rendezői koncepcióval megegyező ruhákat tervezett.
Forrás: Békéscsabai Jókai Színház
Megosztás:

Címke: , , , , , ,