Mérőeszköz-gyűjteményből nyílt kiállítás Békéscsabán

2019. május 3. 07:43 | Gyemendi Réka

Mérőeszköz-gyűjteményből nyílt kiállítás a Békéscsabai Turisztikai Főpályaudvar (BTF) várótermében csütörtökön. A Mester Gábor gyűjtő relikviáiból álló kiállítást Mácsai Sándor, a Békéscsabai Hagyományőrző Kulturális Kör elnöke nyitotta meg.

Sós Imre, a BTF állomásfőnöke a megnyitón elmondta: a tárlat az idei kiállítássorozatuk első állomása, a hobbigyűjtemény sorozat első része. Kiemelte, hogy már négy éve rendeznek kiállítást különböző gyűjteményekből.

 

Kép: Tóth Áron

 

A mérőeszköz gyűjteményt bemutató tárlat a Mester Gábor 10x100 kiállítássorozat folytatása. Most megközelítőleg 80 olyan eszközt tekinthetnek meg a látogatók, amelyet a múltban használtak az emberek távolság-, súly-, vagy akár sebesség mérésére. Mester Gábor elmondta: több mint kétszáz ilyen eszközzel rendelkezik, ebből válogatta ki a tárlat anyagát.

– A gyűjteményem anyaga 45 év alatt állt össze. Mindig olyan darabokat gyűjtök, ami különleges, érdekes vagy eltér a szokványostól. A kiállított darabok közül a legrégebbi az 1700-as évekből származik, de több olyan darab is van, amelyekkel még a gyerekkoromban találkoztam – ismertette a gyűjtő.

 

Kép: Tóth Áron

A kiállítás május 19-ig látogatható 10-17 óra között.

 

További programok »

FEL