Címke: Mácsai Sándor

2023. december 5.
2023. december 3.
2023. november 24.
2023. november 21.

Egy csabai hang a kenguruk földjéről

A közel harminc éve Ausztráliában élő, békéscsabai születésű Késmárki Ágnes a közelmúltban harmadjára látogatott haza. Hétfő este a Békéscsabai Hagyományőrző Kulturális Kör vendége volt, a kör Szabadság tér 1-3. szám alatti téli rezidenciájában (a nyári az Öregház). Az est folyamán Mácsai Sándor, a kör korelnöke beszélgetett a vendéggel, aki a műsor végén énekelt is.
2023. november 21. 14:12 | Such Tamás
Tovább olvasom
2023. szeptember 21.

Rubin és Ludovika is megjelent a Szentendrei Skanezben

A Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum a múlt szombaton ismét az ország különböző pontjairól érkező tájházakat, hagyományőrző egyesületeket látta vendégül. A Magyarországi Tájházak Központi Igazgatósága a békéscsabai Molnárházat is meghívta a kulturális rendezvényre. A program a malmokat és a malmokhoz kapcsolódó tevékenységeket állította középpontba.
2023. szeptember 21. 09:58 | Such Tamás
Tovább olvasom
2023. szeptember 13.

Békéscsaba hagyományait mutatják be Szentendrén a hétvége során

A Békéscsabai Hagyományőrző Kulturális Kör szerdán délelőtt a Molnárházban tartott sajtótájékoztatót. Az apropót a szombati, szentendrei programkavalkád ismertetése szolgáltatta. A kör elnöke arról tájékoztatott, hogy a Magyarországi Tájházak Központi Igazgatósága a békéscsabai Molnárházat is meghívta a kulturális rendezvényre. Az országos szervezet az idei évet a malom évének nyilvánította.
2023. szeptember 13. 13:58 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom
2023. szeptember 1.
2023. augusztus 28.

Egyetek jót, ha tudtok! – ismét Egyed-nap lesz az Öregháznál

A Békéscsabai Hagyományőrző Kulturális Kör idén is megrendezi az Egyed-napi mulatságot szeptember elsején, azaz Egyed napon, az Öregház kertjében. A péntek délután kezdődő program ezúttal szlovák ételkóstolóval várja az érdeklődőket, nemcsak a kör tagjait. Sztárvendég lesz Pakucza József erőművész, azaz a magyar Herkules, illetve fellépnek a Takács Nővérek is.
2023. augusztus 28. 12:40 | Such Tamás
Tovább olvasom
2023. augusztus 6.

Dinnyés Józsefre emlékeztek Békéscsabán

A magyar pol-beat egyik kiemelkedő alakjára Dinnyés Józsefre emlékeztek születésének 75. évfordulója alkalmából. A Békéscsabai Hagyományőrző Kulturális Kör és a Lencsési Közösségi Ház közös szervezésben megtartott ünnepségre az ország szinte minden tájáról érkeztek tisztelők, barátok.
2023. augusztus 6. 14:16 | behir.hu
Tovább olvasom
2023. július 28.

Hogy került a két Vozár az asztalra?

Tette fel a kérdést Mácsai Sándor, a Békéscsabai Hagyományőrző Kulturális Kör elnöke csütörtök este, a Garay és a Kiss Ernő sarkán pompázó Öregház teraszán. Hozzáfűzte, év elejétől minden hónapban egy „körasztal” beszélgetést szerveznek. A programokon az érdeklődők olyan csabai személyekkel találkozhatnak, akik hozzájárultak a város hírnevének öregbítéséhez.
2023. július 28. 16:11 | Such Tamás
Tovább olvasom
FEL