200 éves mozsár is látható a kiállításon

2018. szeptember 6. 17:06 | Gyemendi Réka

Több, mint 100 mozsárból nyílt kiállítás Békéscsabán a Turisztikai Főpályaudvaron. A tárlat a Mester Gábor 10x100 sorozat harmadik része.

Mester Gábor békéscsabai gyűjtő a megnyitón elmondta: nem az volt a célja, hogy minél több mozsarat gyűjtsön össze, csak a szokványostól eltérő, különleges darabok keltették fel az érdeklődését. A kiállítás tárgyaira több tíz év alatt tett szert, melyek méretüket és korukat tekinteve is széles skálán mozognak: megtekinthető fából, porcelánból, rézből, vasból, alumíniumból, cserépből valamint kőből készült mozsár is. A legidősebb 200 éves.

 

 

Sós Imre, a Békéscsabai Turisztikai Főpályaudvar állomásfőnöke, a ZERGE I.T.K.E. elnöke kiemelte: ez az év tizenötödik, egyben utolsó hobbigyűjtemény kiállítása, de már konkrét terveik vannak a  jövőre nézve.

A kiállítást megnyitó Gál Imre, az Orosházi AKG Alföldi Kohászati és Gépipari Zrt. vezérigazgatója egy, az öntöde évfordulójára készített emlékplakettel is kedveskedett a Turisztikai Főpályaudvar állomásfőnökének.

A kiállítás szeptember 6-a és október 7-e között tekinthető meg minden nap 10 órától 17 óráig.

 

További programok »

FEL