Legénybúcsú: Újra Békéscsabán rendez Szente Vajk

2023. október 28. 14:07 | Csiffáry Zsuzsanna

A Békéscsabai Jókai Színház legújabb darabjának olvasópróbáját tartották meg a Fiume étteremben szombaton délelőtt. A Legénybúcsú című előadást Szente Vajk Jászai Mari-díjas színész, rendező, drámaíró, műsorvezető, érdemes művész viszi színpadra. A vígjátékot december 8-án láthatja a nagyérdemű.

Szombaton délelőtt a Fiume Hotel éttermében ezúttal nem ebédre voltak hivatalosak a Békéscsabai Jókai Színház művészei és munkatársai. Az apropót a teátrum legfrissebb előadásának olvasópróbája szolgáltatta, amely a Legénybúcsú címet viseli. A helyszínválasztás nem véletlen, hiszen a darab története szintén egy hotelben játszódik. Az eseményen Seregi Zoltán, a Jókai igazgatója köszöntötte a megjelenteket, majd egy meglepetés belépő következett: Szombati Andrea rendőr őrnagy, a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője is megjelent az olvasópróbán. Hogy miért? A darabban szerepel egy rendőrnő karaktere, ennek az alaknak a megformálásában segít a rendőrség.

 

Fotó: Csiffáry Zsuzsanna/Behir.hu

 

A darab írója, rendezője, Szente Vajk, aki elmondta: 2017-ben kezdte el írni a történetet. Mint mondta nagy szükség van a vígjátékokra. 

– Az életem 90 százalékát zenés előadások készítésével töltöm, musicaleket írok és rendezek. Felfigyeltem arra, hogy az elmúlt 50 évben nem született olyan magyar vígjáték, pontosabban a farce műfajában, amit gyakran játszanának a színházakban. Arra gondoltam, hogy milyen érdekes kísérlet lenne, ha egy olyan vígjátékot írnék, amely a magyar észjárásnak szól, eléri a magyar emberek humorküszöbét. Szerencsére elmondhatom, hogy jól sikerült a kísérletem, mert a budapesti változat a kétszázadik előadáshoz közelít, és nagy öröm számomra, hogy Békéscsabán is bemutatják a történetet – fogalmazott Szente Vajk. 

A darabban játszanak: Tege Antal, Csomós Lajos, Bátyai Éva, Katkó Ferenc, Lénárt László, Papp Barbara, Csonka Dóra, Lévai Attila, Komáromi Anett, Kopanyicza András. 

 

Galéria

További programok »

FEL