Megoldódik a földkérdés

2019. október 4. 11:11 | Varga Diána

Úgy tűnik, hogy lesz olyan vállalat, amely átveszi azt a földet, amellyel az egyik jaminai anyaggödröt töltötték volna fel néhány hónappal ezelőtt.

Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, az egykori bányatavak területén az önkormányzat fel akart töltetni földdel egy anyaggödröt júniusban, ám a lakosság kiállt amellett, hogy az egy élővilággal rendelkező tó. Habár eleinte úgy tűnt, hogy az ügyben nem születik konszenzus, ugyanis a gödör hatósági besorolása szerint fel lehetett volna töltetni vízzel teli mélyedést, a közgyűlés végül meghallgatta a környékbelieket és leállíttatta a munkálatok előkészítését. A testület emellett elrendelte, hogy készüljön tervezet arról, mi legyen a Wenckheim-kerékpárút beruházásából származó, egyébként jó minőségű termőfölddel.

Az önkormányzat hét szervezetet és céget keresett meg, közülük kettő vállalta a deponálást, bizonyos feltételek mellett. A közgyűlés javaslata alapján az önkormányzati beruházások és a kivitelezési munkák során keletkező, kiszoruló föld elhelyezésével kapcsolatban a Körös Vízgazdálkodási Társulat, valamint a Wienerberger Zrt. által megjelölt területek és feltételek lesznek megjelölve – erről a grémium szeptemberben döntött.

További programok »

FEL