Takács Péter ellenzi a bányató feltöltését

2019. június 20. 13:55 | Gyemendi Réka

Körülkerítették az egyik kisebb bányatavat Békéscsabán. Takács Péter, az LMP önkormányzati képviselője aggályát fejezte ki a terület feltöltésével kapcsolatban.

Korábban dr. Bacsa Vendel, jegyző egy sajtótájékoztatón elmondta: az agyaggödröt azért kerítették körbe, hogy ne kerüljön hulladék a területre. Hozzátette: a gödröt körülbelül 50 ezer köbméter földdel töltenék fel, ezzel a hely korábbi állapotát szeretnék visszaállítani.

Az LMP önkormányzati képviselője kiemelte: azt szeretné, ha nem feltöltenék, hanem megtartanák a tavat, hiszen az turisztikai és horgászati szempontból is komoly értéke a városnak. Az önkormányzati képviselő június 5-én levéllel fordult Békéscsaba polgármesteréhez és a szakbizottság elnökéhez. Ebben azt kérte: tűzzék napirendre az ügyet a következő bizottsági ülésen és a közgyűlésen is. Takács Péter elmondta: erre azért volt szükség, mert a képviselők semmilyen tájékoztatást nem kaptak.

– Javasoltam, hogy ezzel párhuzamosan hozzon a közgyűlés egy olyan határozatot, hogy a jelenleg a tó körül folyó munkálatokat is azonnal állítsák le. Úgy gondolom, hogy ez elősegíti majd, hogy más megoldást találjunk belátható időn belül, és ezáltal gazdagabbak maradjunk egy bányatóval  – fogalmazott Takács Péter.

 

További programok »

FEL