Megnyitó: Csendes Ferenc alkotásait láthaják az érdeklődők a kormányhivatalban

2020. március 4. 16:11 | Szilágyi Viktória

Csendes Ferenc festőművész képeiből összeállított tárlatot tekinthetik meg mától az érdeklődők a Békés Megyei Kormányhivatal aulájában. A kiállítás ünnepélyes megnyitóját szerda délután tartották az intézményben.

A megjelenteket elsőként Takács Árpád, a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott köszöntötte. A kormánymegbízott felidézte, hogy egyszer már kiállították Csendes Ferenc képeit 2015-ben, amikor a művész hetvenéves volt. 

 

 

- Feri bácsi Békés megye közéletének meghatározó embere. Január 22-én ünnepelte 75. születésnapját, amelyhez gratulálunk - fogalmazott a komránymegbízott. Hozzátette: szeretné, ha 75 éves korában ő is olyan vitalitással, alkotó kedvvel rendelkezne, mint az alkotó. Takács Árpád kiemelte a művész ars poeticáját: Csendes Ferenc meggyőződése, hogy kötődés, szeretet és humánum nélkül nem születhet jó mű.

- Büszkeséggel tölt el, hogy teret adhattunk ennek a kiállításnak - zárta a beszédét Takács Árpád és jó egészséget kívánt az alkotónak. 

Ezt követően Herczeg Tamás országgyűlési képviselő köszöntötte a vendégeket, valamint méltatta az alkotót. 

- Feri bácsi aktív alkotó, a mostani kiállításon az elmúlt 4-5 év munkái láthatóak. Elmondható, hogy hiteles, amit közöl, és egyben értékteremtő, hiszen a város eltűnő épületeit örökíti tovább az utókornak - fogalmazott. 

 

 

Végül Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke megköszönte Takács Árpádnak a kezdeményezést, amelynek köszönhetően a hivatal alulájában amatőr művészeknek is lehetőségük van bemutatkozni, és képzőművészek alkotásait is megtekintheti a közönség. Kiemelte, hogy az Alföld és ezen belül Békés megye nagyon sok szépséget rejt, a kiállítás pedig éppen ennek a rejtőzködő szépségnek az üzenetét továbbítja az itt élő is idelátogató embereknek. 

 

 

 

További programok »

Itthon

Hangulatjelentés a magyar-német meccs csabai szurkolóitól

A futball olyan játék, amit 22-en játszanak 90 percen át, és a végén mindig a németek nyernek – mondta a híres angol futballista, Gary Lineker. Sajnos ez szerda este sem volt másképp a magyar válogatott soron következő Európa-banoki csoportmérkőzésén sem.
2024. június 19. 20:35
FEL