Megnyílt Horváth-Gazsó Adrienn önálló kiállítása

2019. november 15. 17:03 | Hidvégi Dávid

LélekSíznek címmel nyitották meg Horváth-Gazsó Adrienn művésztanár kiállítását a Csabagyöngye Kulturális Központban.

Herczeg Tamás egy parlamenti ülés miatt nem tudott ellátogatni a megnyitóra, az országgyűlési képviselő szavait a tárlat kurátora, Mitykó György tolmácsolta.

– A művészet szó tágabb értelemben minden alkotó célú emberi tevékenységre vonatkoztatható. A mai használatban a művészet inkább szűkebb értelmezésben, esztétikai megközelítésben használatos. A művészet az általános megfogalmazás szerint a valóság visszatükröződése a művész látásmódján keresztül – hangzottak el Herczeg Tamás gondolata.

A kiállítást megnyitó Kis Virág elmondta: a festészet napján Horváth-Gazsó Adrienn az ő szülővárosában, Kiskunfélegyházán járt, ahol három órán keresztül festett a diákok és az érdeklődő járókelők előtt. Az iparművész kiemelte, hogy baráti kapcsolatot ápol a művésztanárral.

– Rajongója vagyok Adrienn munkásságának, melegszívű édesanyjának, támogató férjének és a tündéri kisfiának is. Nagyon büszke vagyok arra, hogy a barátomnak tekinthetem őket – részletezte Kis Virág.

Horváth-Gazsó Adrienn hangsúlyozta: az alkotásainak mögöttes tartalmuk van, amit a színekkel és formákkal próbált visszaadni. 

– A LélekSzínek kiállítás az elmúlt egy év a termése. Azokat az érzéseket és impressziókat próbáltam megfogalmazni, amelyeket az elmúlt esztendőben átéltem. Ezek az érzések közvetlen vagy közvetett módon értek. Ezt a fajta megfogalmazást olyan stílusjegyekkel igyekeztem visszaadni, amelyek még a realista látásmódot tükrözik – fogalmazott a művésztanár.

A tárlat december 31-éig megtekinthető a Csabagyöngye Kulturális Központban.

 

Galéria

További programok »

FEL