A realizmus és a romantika fonódik össze Bácsfalvi Zoltán festményein

2018. december 25. 17:42 | Kovács Andrea

A realitást romantikus környezetbe viszi festményein Bácsfalvi Zoltán, akinek a kiállítása január 9-éig látható a Csabagyöngye Kulturális Központban. A képeken az alkotó gyermekkorának és utazásinak élményeit, és a város szépségeit jeleníti meg.

 

 

A természetet, a tanyákat, a felfedezésre váró csodákat láthatjuk, amikor megállunk Bácsfalvi Zoltán egy-egy képe előtt. Olyan érzésünk van mintha hazatérnénk – fogalmazott Mitykó György, kiállításszervező.

A realizmus és romantika összefonódása, a gyermekkor megidézése, otthonlevés, hazatalálás. Így jellemezte az alkotásokat, Herczeg Tamás országgyűlési képviselő. Hozzátette: Bácsfalvi Zoltán tisztasága, alkotókedve, népszerűsége töretlen maradt. Tehetségét és eltökéltségét látva, Várkonyi János segítette őt hajdanán abban, hogy fejlessze önmagát és megtalálja saját magához a megfelelő utat – mondta köszöntőjében Herczeg Tamás.

 

Fotó: Kugyelka Attila

 

A tárlaton 35 kép látható. A festményeken Békés megyei tájak, illetve olyan helyszínek jelennek meg, ahol utazásai során járt. Olyan helyek, ahol kellemesen érezte magát, ami megdobogtatta a szívét, mint például a bulgáriai nyaralás emlékei – mondta a kiállítás anyagáról Bácsfalvi Zoltán.  Hozzátette: ezek mellett még mindig nagyon szereti Békéscsaba jellegzetes illetve kevésbé jellegzetes helyeit is lefesteni. Főleg olyankor, amikor megtalálja a fénynek azt a játékát, amely egy lebontott vagy leomlott falat is széppé tud tenni – fogalmazott az alkotó.

 

 

További programok »

FEL