Kiállítás nyílt a Békéstáji Művészeti Társaság alkotóinak képeiből

2024. január 22. 19:00 | Fajó Attila

Friss tárlat állt össze a Békéstáji Művészeti Társaság alkotóinak képeiből a Csabagyöngye Kulturális Központban. A kiállítás része Békéscsabán is zajló, a magyar kultúra hetéhez kapcsolódó programsorozatnak.

26 alkotó 37 alkotása díszíti a Csabagyöngye Békéstáji galériájának kiállító terét. A tárlatot ünnepélyes keretek közt megnyitó Cs. Tóth János művészeti író elmondta, a társaság céljai a kortárs művészet szélesebb körű megismertetése és a kortárs alkotók műveinek bemutatása, a művészek inspirálása.

– Jelen kiállítás tematikájában kísérletező, akik eddig figurálisak voltak, most elmentek az absztrakt felé és inkább a lelki hangulatukat alkották meg. Ez a szabadság jó hatással volt a művészek alkotókedvére és különlegesen inspirálta őket – fogalmazott Cs. Tóth János.

Az eseményen köszöntő beszédet mondott még Herczeg Tamás, országgyűlési képviselő, aki a Békéstáji Művészeti Társaság kulturális jelentőségét és színvonalát méltatta, mely hozzájárul az Agóra kulturális intézményének munkájához és egyszersmind Békés vármegye kulturális életéhez.

Galéria

 

További programok »

FEL