Study tour: a térség turisztikai szakemberei az új Munkácsy kiállításon

2020. november 3. 16:16 | Csiffáry Zsuzsanna

A közelmúltban nyílt meg Békéscsabán, a Munkácsy Mihály Múzeumban az új állandó Munkácsy kiállítás, amely a festő életének több fontos eszközét, festményét tartalmazza. A képek mellett látványos elemek bővítik a tárlatot, ezzel is megszólítva a 21. századi közönséget. November 2-án Békéscsaba és Gyula turisztikai szakemberei nézték meg a kiállítást, tárlatvezetéssel.

A Gyula-Békéscsaba turisztikai térség fejlesztése és pozicionálása című projekt keretében 2 alkalommal műhelymunka és további 1-1 esetben a két városba szervezett tanulmányút alkalmával találkoztak és dolgoztak közösen a turisztikai szakemberek, Holczerné Szentirmai Ágnes turisztikai szakértő vezetése mellett.

Opauszki Zoltán a Békéscsabai Turisztikai Egyesület elnöke elmondta, hogy fontos a város életében az új állandó kiállítás, amely méltón adja át a művész hagyatékát az érdeklődőknek, és amelyről egy különleges kiadvány is készült.

 

Opauszki Zoltán (fotó: behir.hu)

 

A kiállítás 19 festményt tartalmaz, amelyből 10 a múzeum galériáját gazdagítja, 6 a Szépművészeti Múzeum Magyar Nemzeti Galériájához tartozik, 3 pedig magángyűjteményből érkezett tartós letétként. Opauszki Zoltán a Munkácsy kiállítás "szülőanyjaként" jellemezte Gyarmati Gabriellát.

 

Gyarmati Gabriella (fotó: behir.hu)

 

A múzeum művészettörténésze hozzátette, hogy a festőfejedelem 19. szd-i életművét 21. szd-i közönségnek egy korabeli nyelven, eszközökkel kell bemutatni a közönségnek, mivel vizuális értelemben is egy rendkívül ingergazdag világban kell tájékozódnunk.

 

Galéria

További programok »

Itthon

Diáksport napon mérték össze erejüket a Vízműben a sulisok

A Békéscsabai Szakképzési Centrum Vásárhelyi Pál Technikum és Kollégium Jókai Mór Kollégiuma szervezett diáksport napot csütörtökön délután. A délután 15 órakor kezdődő versenyen részt vesznek a BSZC-hez tartozó összes kollégium versenyző diákjai, akik öt számban, köztük lövészetben, dartsban, tollaslabdában és szkanderben mérték össze erejüket. 
2022. szeptember 29. 16:40
FEL