Kiadvány erősíti a békéscsabai múzeum új Munkácsy-kiállítását

2020. október 20. 18:22 | Csiffáry Zsuzsanna

A számtalan technikai újdonságot felvonultató Munkácsy Mihály – Egy géniusz diadala című kiállításához most egy olyan katalógus készült, amely részletesen mutatja be a kor festőjét, illetve más helyszínek történéseit. A sajtótájékoztató után Gyarmati Gabriella muzeológus és művészettörténész tartott tárlatvezetést.

A békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeumban nemrég nyílt meg a Munkácsy Mihály – Egy géniusz diadalacímű új, állandó kiállítás. A tárlatot most egy katalógus egészíti ki, amelyet kedden mutattak be az intézményben. 

– A kiadvány lapozgatása után megállapítottam, hogy fogyasztóbarát olvasmányról van szó, ami innovatív megoldással juttatja közelebb az ismereteket az érdeklődökhöz – fogalmazott Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere.

A kiadvány szerkesztője, a polgármesteri kabinet vezetője, Szántó Zsolt arról tájékoztatott, hogy Munkácsy Mihály emlékezéseit és anekdotáit egy, a YouTube-on is elérhető videóban rögzítették és az egyes oldalakon – QR-kód segítségével ezek a tartalmak megnyithatók, megtekinthetők. 

Varga Tamás alpolgármester arra tért ki, hogy a kiadvány több eszközt alkalmazva megkönnyíti a tartalom befogadását, így egy applikáció segítségével megjeleníthető egy 3D-s figura is, aki végigkalauzolja az olvasót a katalóguson, miközben információt közöl a festőről és koráról.

A sajtótájékoztató után Gyarmati Gabriella muzeológus és művészettörténész tartott tárlatvezetést.

 

Galéria

 

További programok »

Kultúra

FEL