Márton nap: Libamáj carpaccio mézes-mazsolás salátával, Fodor Mihály ajánlásával

2024. november 11. 12:18 | Csiffáry Zsuzsanna

Márton napon nincs ember, akinek ne a Márton napi libamáj jutna eszébe. A liba belsőségeiben rengeteg vitamin és tápanyag van, a liba melle omlós és ízes, míg a libacomb lassú sütésre alkalmas. Ezeken kívül azonban a szárnyas többi részét is izgalmasan lehet felhasználni. Íme egy kedvcsináló étel, Fodor Mihály receptje nyomán.

Márton-nap van, amikor hagyományosan libaételek kerülnek a magyar asztalokra. A régi mondás szerint „aki Márton-napon libát nem eszik, egész évben éhezik” – így ez az időszak kiváló alkalom arra, hogy megismerjük a liba összes részének felhasználási módjait. Az egész liba vásárlása nemcsak hagyománytisztelő, hanem fenntartható és gazdaságos választás is, hiszen minden része ízletes fogások alapja lehet. Íme egy videó, amelyben Fodor Mihály mesterszakács közzétesz egy kiváló fogást, a Libamáj carpacciot, mézes-mazsolás salátával.  

 

 

További programok »

FEL