Már gőzerővel készülnek a Kolbászfesztiválra

2021. október 25. 17:21 | Vári Bianka

Ifjúsági kolbásztöltő bemutatóval indul idén a 25. Csabai Kolbászfesztivál. A rendezvénynek a CsabaPark ad helyet, ahol koncertek, bemutatók és gyermekprogramok is lesznek, valamint számtalan különleges étel és ital várja majd a látogatókat. A fesztivál előkészületei már gőzerővel zajlanak.

Áll a sátor, épül a színpad,  készülnek a faházak. A helyszín óráról órára olyanná válik, mint egy hangyaboly, ahol mindenki dolgozik – fogalmazott a fesztiváligazgató. Hégely Sándor kiemelte: a gasztronómiai rendezvény esszenciáját az adja, hogy egy olyan hagyomány köré épül, amely ma is él, sőt, egyre népszerűbb.

– Mindenképpen meg akartuk mutatni az ideérkezőknek, hogy miről szól a kolbászfesztivál, ezért pénteken és szombaton is lesz kolbászgyúrás. A kiválasztott csapatok az előző években már vagy megnyerték a versenyt, vagy a legszebb ruhában voltak, vagy egy-egy várost képviseltek. Így –  bár a látogatók nem tudnak részt venni a gyúrásban – bemutatót most is láthatnak majd – mondta az igazgató.

A cél az, hogy az emberek újra nagyon jól érezzék magukat, ezért a szervezők sok-sok meglepetéssel készülnek. Ezek egyikét éppen kedden szerelték fel. A látogatók feje felett több ezer izzó gondoskodik majd a hangulatvilágításról. A fesztiváligazgató elmondta: nehéz megjósolni, hányan érkeznek majd a hétvégén, de az előzetes érdeklődés hatalmas. A 25. Csabai Kolbászfesztivál péntek délelőtt ifjúsági kolbásztöltő bemutatóval indul.

A rendezvényre a belépés csak védettségi igazolvánnyal, vagy 72 óránál nem régebbi, negatív PCR teszttel lehetséges. Azok számára, akik egyikkel sem rendelkeznek, a szervezők a bejáratnál lehetőséget biztosítanak gyorsteszt elvégzésére, így megfelelő eredmény esetén bárki részt vehet a kolbászfesztiválon. 

 

Galéria

További programok »

FEL