Már bontják a Körös Hotelt

2021. november 3. 15:15 | D. Nagy Bence

51 évvel ezelőtt épült, 25 éven át szolgálta a megyeszékhelyet, 26 éve gazdátlan. Már tavaly megszületett a döntés a Körös Hotel elbontásáról, a munkálatokra végül az idei év utolsó negyedévében kerül sor.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk a behir.hu-n, november másodikával megkezdődött a Körös Hotel bontása. A több mint negyed évszázada gazdátlan szálló a megyeszékhely egyik leginkább hányatatott sorsú épülete. Elbontásáról még 2020 júliusában született megállapodás, a munkálatok azonban végül csak a napokban kezdődhettek meg.

Mint arról Herczeg Tamás országgyűlési képviselő beszámolt, az elmúlt húsz évben számos terv született a szálloda rendbehozatalára.

– A Körös Hotel gyakorlatilag 26 éve gazdátlan, nem volt olyan vállalkozó, építész, aki azt mondta volna, hogy ezzel az ingatlannal fejlesztés szempontjávól bármit is lehetne kezdeni. 2020 júliusában megszületett a döntés az épület elbontásáról, az 1997 négyzetméternyi területet az állam átadja az önkormányzatnak – fogalmazott a képviselő a 7. Tv Aktuális című magazinjában.

Kép: Balog Zsolt/BMC

 

A szálloda 51 évvel ezelőtt épült és 25 éven át szolgálta a város turizmusát: a hotelben nemcsak a megyéből, de az ország minden pontjáról érkező látogatókat vendégül láttak, sőt, az országhatáron túlról is érkeztek szállóvendégek. A bontás a kormány által biztosított 191,2 millió forintból indulhatott el. A várhatóan ez év végén befejeződő munkálatok során kiemelt szempont a járókelők és a környéken lakók biztonsága, így a fémvázas szerkezetű épület statikailag kritikus részeinél kézi bontással haladnak majd tovább.

Herczeg Tamás a behir.hu kérdésére korábban elmondta: a terület további felhasználásával kapcsolatban kezdeményezett egy társadalmi tervezést a Békéscsabai Városvédő és Városszépítő, valamint a Hatvanezer Fa Egyesülettel. A hozzájuk beérkező információk alapján a városlakók nagyobb része zöld területet látna szívesen a Kossuth tér mellett. 

Galéria

 

 

További programok »

Itthon

Már az újszülöttek is érzékelik a társas viszonyokat

Magyar kutatók először igazolták, hogy a beszédre specializált agyterületek már születéskor azonosítják az emberi kommunikációt, még akkor is, ha maga az újszülött nem vesz részt az interakcióban. A felfedezés, amelyről a Scientific Reports című folyóiratban számoltak be a kutatók, új perspektívát nyit a nyelv fejlődésének megismerésében.
07:31
FEL