Már állnak az új védőnői centrum falai

2019. július 4. 16:31 | Kovács Andrea

Látványosan alakul az új védőnői centrum Békéscsabán, a Dedinszky utca 14. szám alatt. A beruházás részeként a mintegy 140 négyzetméteres régi épületet teljes körűen felújítják, illetve egy több mint 220 négyzetméteres bővítményt is építenek hozzá.

 

 

Az épületben több tanácsadói munkaszobát, a méhnyakrák szűrésére külön vizsgálóhelyiséget, és multifunkcionális termet is kialakítanak. Mint azt dr. Sódar Anita, a Békéscsabai Városfejlesztési Kft. cégvezetője elmondta: az egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztésére nyert a város 150 millió forintos támogatást, ennek köszönhetően valósulhat meg a Dedinszky utca 14. szám alatti, igencsak rossz állapotban lévő önkormányzati épület felújítása és bővítése. Az épület központi helyen fekszik és a kórházhoz is közel van, ez alkalmassá tette arra, hogy az új védőnői centrumot ott alakítsák ki.

 

Fotó: Milyó Pál

 

Kopp Márton, a kivitelező Kopp Export-Import Kft. gazdasági vezetője elmondta, a város tulajdonában lévő régi épületet újítanak fel. A homlokzatok, falak felújítása, szigetelése mellett a teljes tetőszerkezetet átépítették, nyílászárókat cserélnek. Az új épületet is hozzáépítették már, körülbelül a munkák felénél tartanak, a falak szerkezetkész állapotban vannak, most a vakolási, a tetőfedési, valamint a belső gépészeti és villanyszerelési munkálatok zajlanak. A beruházás előreláthatólag 2019 végére készül el.

 

FEL