Már huszonhárom éve szenvedélyük az egészség

2017. október 24. 17:03 | Szendi Rita

Szenvedélyünk az egészségünk címmel már huszonharmadik éve szerveznek vetélkedőt általános és középiskolásoknak. A téma mindig a drogprevenció, a sport és az egészséges életmód körül forog. A Csabagyöngye Kulturális Központban öt állomáson huszonhárom csapat versengett, a középpontban pedig ezúttal a víz volt.

A középiskolás diákok a vetélkedőn többek között a defibrillátor működését is megismerhették egy mentős segítségével.

– A vetélkedőnek az a célja, hogy a diákoknak minél több ismeretük legyen, ami az egészséges életmódhoz és az egészségtudatos magatartáshoz segíti őket. Ezt szinte folyamatosan kell tanulni az embernek. Nincs olyan, hogy megtanultam és holnap már tudom is. Mindig érdemes felfrissíteni a tudásunkat, célszerű új ismereteket szereznünk – fogalmazott Herczeg Tamás tanácsnok.

A versengésnek minden évben egy aktuális témát választanak a szervezők. Az idei év központi eleme a víz lett, amely kapcsán a hosszútávú gondolkodást és az egészséges életmódot is előtérbe helyezték.

– Öt állomásunk van, ahol a feladatokat a védőnők állították össze. Ezek a feladatok kifejezetten az egészséges életmóddal kapcsolatosak. Két plusz helyünk van, ahol a mentősökkel az újraélesztést lehet gyakorolni. A másik állomáson pedig azt a szituációt kell megoldani, hogy miként kell segítséget hívni, akkor, amikor egy veszélyben lévő embert látunk – árulta el a Békéscsabai Kábítószerügyi Egyeztető Fórum elnöke, Kotroczóné Antal Teréz.

Az állomások mellett a gyerekek közelebbről megismerhették egy kérdőív segítségével az AUT-PONT Alapítvány tevékenységét is, ahol autista gyerekekkel foglalkoznak.

 

 

 

További programok »

Itthon

Megnyitották a 32. Jókai Napokat

A Békéscsabai Szakképzési Centrumhoz tartozó Vásárhelyi Pál Technikum és Kollégium 32. alkalommal rendezi meg a Jókai Napokat. A 3 napig tartó eseményt április 23-án Szarvas Péter polgármester, míg Bácsfalvi Zoltán festőművész tárlatát Herczeg Tamás országgyűlési képviselő nyitotta meg.
2024. április 23. 20:06
FEL